De Wever vol lof over Crevits: “CD&V maakt tactisch een logische keuze door haar naar voor te schuiven”

Photo News
Bart De Wever (N-VA) is vol lof over Hilde Crevits (CD&V), die zich gisteren kandidaat stelde om minister-president te worden. Ook Kristof Calvo (Groen) reikte al de hand naar CD&V in een gesprek met CD&V-voorzitter Wouter Beke. CD&V reageert sceptisch op de complimenten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Crevits is een hele sterke collega, die ik zeer waardeer. Ik heb ze heel graag, menselijk, en het is ook een heel sterke politica. Wij hebben altijd uitstekend kunnen samenwerken. Ze is meer een concullega dan echte concurrent”, klinkt het bij De Wever. “CD&V maakt tactisch een logische keuze in de campagne door haar naar voor te schuiven.”

Coalitie met CD&V

Hiermee laat De Wever merken dat ook N-VA openstaat voor een coalitie met CD&V bij de volgende Vlaamse regering. CD&V zelf reageert sceptisch bij Het Nieuwsblad met een citaat van de Romeinse schrijver Vergilius: “Ik vrees de Grieken als ze met geschenken afkomen.” Na de lokale verkiezingen in oktober vorig jaar ruilde De Wever CD&V namelijk nog in voor sp.a in het Antwerps stadsbestuur. 

Vlaams fractieleider Peter Van Rompuy (CD&V) gaat echter van een voorakkoord tussen N-VA, sp.a en Open Vld uit om samen de volgende Vlaamse regering te vormen. “Dat hebben verschillende socialisten mij al verteld”, zei hij aan Het Nieuwsblad. De Wever ontkende zo’n voorakkoord.

Ook Groen bekritiseerde ex-klimaatminister Joke Schauvliege (CD&V) en de regering Michel al herhaaldelijk. De woorden van Calvo lijken dus ook eerder een manier om met CD&V een coalitie tegen N-VA te kunnen vormen. 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Hegge

  Beide partijen zeggen dat ze samen goed werk hebben geleverd. Ik ben van mening dat veel van hun kiezers anders denken.

 • peter destoop

  In welke bocht ze zich ook wringen, mijn keuze is gemaakt en het zal geen van de trados zijn

 • Peter Janssen

  Maar een beetje voorbarig om nu al de graaipostjes te verdelen door elkaar de hemel in te prijzen voor hun gigantische blunders of tellen de kiezers nu ook écht en openlijk helemaal niet meer mee?crevits is de kandidate bij uitstek om van heel vlaanderen een puinhoop te maken zoals ze doet met ons onderwijs.bdw kan haar dan als zondebok gebruiken voor zijn afbraakpolitiek. Schaamteloze bende.

 • Henninckx Terry

  Mij zien ze niet in het stemhokje !!!

 • Jos Mardig

  Beste Paul Boutsen, u heeft gelijk dat het M decreet een drama is, maar dat is een erfenis van Pascal Smet. Crevits heeft ingezien dat het niet werkt, en dat het moet veranderen. Dat op zich is voor een politieker al een succes, niet? Ik ben geen fan van Hilde, maar er loopt veel erger rond in de Wetstraat vrees ik...