De Wever vindt aanstelling van Reynders cynisch

UNKNOWN

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft er geen goed oog in dat MR-voorzitter Didier Reynders de opdracht heeft gekregen om de geblokkeerde B-H-V-onderhandelingen te ontmijnen. "Een cynische beslissing", zo noemde hij Reynders' aanstelling in het VRT-programma De Zevende Dag.

Deadline niet veel indruk bij Reynders
"Reynders is de man die nooit afstand heeft gedaan van Maingain. Zelfs toen Maingain de Vlaamse regering met nazi's begon te vergelijken. Deze man nu vragen om de posities te verzoenen, lijkt mij nogal cynisch. Bovenop de voorstellen van Dehaene zullen de Franstaligen nog zaken vragen", voorspelt De Wever.

Sp.a-voorzitster Caroline Gennez gelooft niet dat de nieuwe deadline die door Open Vld naar voren is geschoven, veel indruk maakt "bij een cynicus als Reynders". Gennez heeft er geen goede hoop op.

Uit Vlaamse regering stappen
De Wever herhaalde zijn dreiging om uit de Vlaamse regering te stappen als CD&V "te veel toegevingen" doet om tot een oplossing voor B-H-V te komen. "Als men door die vallei der schande gaat, dan stopt het voor ons. Wil men nu echt de Vlaamse regering kapotmaken om die hopeloze federale regering te redden?"

Caroline Gennez, wier partij deel uitmaakt van de Vlaamse ploeg van minister-president Kris Peeters (CD&V), volgt De Wever en vindt dat de goed werkende Vlaamse regering niet op het spel mag worden gezet. Gennez roept de CD&V op om haar verantwoordelijkheid te nemen. (belga/ka)

 "Als men door die vallei der schande gaat, dan stopt het voor ons. Wil men nu echt de Vlaamse regering kapotmaken om die hopeloze federale regering te redden?"  
Bart De Wever