De Wever start morgen met gesprekken voor vorming Vlaamse regering. PVDA, Groen en sp.a eerst aan de beurt

EPA
N-VA-voorzitter Bart De Wever start morgen met de gesprekken voor de vorming van een Vlaamse regering. Hij nodigt daarbij alle Vlaamse partijen uit, van klein naar groot. PVDA-voorzitter Peter Mertens is als eerste aan de beurt, maar ook Meyrem Almaci (Groen) en John Crombez (sp.a) gaan morgen al langs.

De Wever zal de partijvoorzitters uitnodigen in het voorzitterschap van het Vlaams Parlement, laat hij weten. Het gesprek met de voorzitter van de kleinste Vlaamse partij, Peter Mertens van PVDA, vindt plaats om 15 uur. Om 16 uur nodigt De Wever Meyrem Almaci van Groen uit en een uur later John Crombez van sp.a.

Verlies

Wellicht gaat de consultatieronde woensdag verder. Dan zou De Wever nog Open Vld, CD&V en Vlaams Belang moeten zien. Eindigen doet hij met zijn eigen partij N-VA, die gisteren ondanks verlies opnieuw de grootste werd in Vlaanderen.


De Wever zei na het partijbureau vanmiddag “met een open vizier” naar de gesprekken te kijken. “Ik wens vandaag niets uit te sluiten”, klonk het. De N-VA-voorzitter kondigde meteen ook een mediastilte aan. “Om de gesprekken in alle sereniteit te laten verlopen”, klonk het.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • thibaut Vermeulen

    Yves, nva gaat gewoon met iedereen praten, dat is zijn plicht. Wat is het probleem nu?

  • Yves Haesendonck

    Volgens mijn bescheiden mening hebben de partijen niks geleerd ! Volgende keer wordt Vlaams belang de grootste partij met dank aan de traditionele partijen. Goed bezig.