De Wever sluit discussie over geweld tegen politie af: "Die nonsens wil ik niet meer meemaken"

Druk weekend voor De Wever. Gisteren tekende hij met z'n dochter present op de ledendag van N-VA, terwijl op dezelfde dag een vreedzame protestmars tegen "de polariserende taal van de burgemeester" gehouden werd in Borgerhout.
Florian Van Eenoo photonews Druk weekend voor De Wever. Gisteren tekende hij met z'n dochter present op de ledendag van N-VA, terwijl op dezelfde dag een vreedzame protestmars tegen "de polariserende taal van de burgemeester" gehouden werd in Borgerhout.
Na het welles-nietesspelletje over de politie-interventie in Borgerhout wil Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat agenten zo snel mogelijk bodycams krijgen. "Dan hoeven we deze nonsens niet meer mee te maken."

De hele heisa begon vrijdag, toen agenten een door militairen gesignaleerde wagen wilden controleren. Of was het donderdag al? Toen liet burgemeester De Wever zich tijdens een interview met 'De Gazet van Antwerpen' ontvallen dat je op de Turnhoutsebaan in Borgerhout gemakkelijk 20 types zoals de terroristen in Barcelona tegenkomt. "Stigmatiserend en polariserend", riep de oppositie. "Integendeel", zei een geïrriteerde De Wever gisteren. "Ik vind het jammer voor al die mensen van goede wil, dat enkele honderden een hele gemeenschap besmeuren. Vooral voor de Marokkaanse gemeenschap is dat erg, want de daders van de aanslagen zijn vaak jongeren van Marokkaanse origine." Volgens de burgemeester heeft hij vooral een empathisch statement gemaakt.

Maar wat is er precies gebeurd vrijdagavond? En waarom wil De Wever nu zeker bodycams voor zijn agenten? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exlcusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

VRT20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glenn De Boeck

  Doet toch deugt om na al die jaren eindelijk een burgemeester te hebben die wéét wat hij doet.

 • Willy Segers

  Man toch hoe ver zijn we in DIT arm Vlaanderen dat de politie moet uitleggen en bewijzen wat ze doen ?? Ik zou dit graag 1 keer in Marokko of Turkije meemaken. Daar wordt er geen pers bijgehaald maar weggestopt in Tange en eind discussie !!

 • diederik van amber

  Ik heb verlof. Aan de linkse reacties hier zijn ze massaal aan het doppen.

 • Birgit Cee

  Groot ego is bang voor meer en succesvollere betogingen tegen zijn persoontje lol

 • Nie Mendal

  Hopelijk worden die 2 politieagenten gestraft voor hun valse pv en leugens. En dat de politie leert eens niet altijd een type mensen te viseren zal al veel doen aan het verkeerde klimaat tussen de bevolkingsgroepen. Als je altijd toch slecht behandeld wordt door de politie zal je natuurlijk geen respect voor hun hebben.