De Wever: “Nog slijpwerk nodig aan federale formatie”

VTM Nieuws
Burgemeester Bart De Wever heeft ter ere van de 100ste verjaardag van de Antwerpse diamantsector vanochtend de laatste hand gelegd aan ‘t Steentje, een unieke diamant die door 57 bekende en minder bekende Antwerpenaren is geslepen.

In zijn hoedanigheid als N-VA-voorzitter gaf hij aan VTM Nieuws kort zijn mening over de impasse rond de federale regeringsvorming. Hij bleef daarbij in edelstenenjargon spreken.

Volgens De Wever is er “nog een beetje slijpwerk bodig, om het zacht uit te drukken”. Hij trad daarbij niet in detail. “Het is aan de formateur (PS’er Paul Magnette is aangesteld tot informateur, red.) om zijn conclusies te trekken.” “Het wordt een briljant, dan wel een zwarte parel. Dat zal aan het einde van de rit blijken.”
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  Rein Dox, nooit geweten dat leden van andere partijen tijdens een N(V)-Blabla congres beslissen om de communautaire zaak in de diepvries te steken. Enkel en alleen leden van die partij besliste om dat de doen en dus te kiezen voor de postjes!

 • vanaeken jokke

  Dat komt dan omdat de PS de democratie NIET respecteert Philomena Vanderweyen. De PS denkt nog steeds de baas te zijn van België en het alleen recht heeft over alles te beslissen de democratie volgens de PS.

 • Vanpeteghem Antoine

  Als er een regering gevormdwordt zonder NVa dan is het uitstel van executie! CD&V en Open VLD wordt bij de volgende verkiezingen de rekening gepresenteerd voor hun hoogmoed. De Vlaamse kiezer negeren, en dit voor de zoveelste maal, zal hen zuur opbreken! Een rennie-pastilleke zal hen niet helpen. Ze mogen met nog een zo mooi resultaat naar voorkomen van hun beleid. De kiezer aanvaard niet meer dat het stembusresultaat gewoon wordt genegeerd.

 • Rein Dox

  Voor iedereen die er plezier in schept om enkel en alleen op bdw en nva te schelden: nva heeft in 2014 dacht ik noodgedwongen het communautaire even moeten begraven. Per slot van rekening zijn/waren zij jammer genoeg niet de enigen en moesten ze met alle andere partijen en hun eisen rekening houden. Ik zou iedereen-met-de-grote-mond zelf eens bezig willen zien in een zelfde situatie. De beste stuurlui staan blijkbaar nog altijd aan wal.

 • Frans Rens

  Super uitspraak van !!! Tom de Bondt Hi hi hi !!!!