De Wever in ‘war room’ op verkiezingsdag: “Ik word zo moe van oorlog met links”

Reportagemaker Paul Jambers had afgelopen zondag, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, de kans om het spoor van Bart De Wever (N-VA) te volgen. Hij mocht zelfs mee tot in de zogenaamde ‘war room’: een geheime locatie waar de partij samenkwam om de resultaten op te volgen. Tijdens het binnenlopen van de resultaten worden er meteen strategieën bepaald, zo beslist De Wever al vroeg in de avond dat hij de hand naar Groen wil reiken.

In steden en gemeenten zonder N-VA-kopstukken verliest De Wevers partij procentueel. “De mensen blijven ons nationaal trouw, maar in de dorpsstraat stemmen ze gewoon op Mister Populair”, klinkt het. De resultaten van Antwerpen zijn wel gunstig voor de N-VA, wat de sfeer doet omslaan.

“Tijd voor verzoening”

De Wever ziet samenwerken met Groen in zijn stad als een historische kans. “Het is echt tijd voor verzoening”, vindt hij. “Want we kunnen zo niet verder tegen links, ik word daar zo moe van, die oorlog elke dag. Eigenlijk zouden wij ook moeten zeggen ‘overstijg dat’.”

“Stel dat wij er met de CD&V en Open Vld komen, dat gaat weer superkrap zijn, dat wordt weer bibberen en beven. En loyaal zijn die ook niet geweest he”, ging De Wever verder.

De volledige reportage zie je vanavond in ‘Jambers in de Politiek’, om 22.55 uur bij VTM.

VTM246 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Het cordon door agalev geschapen en zorgt nu voor de veto's

 • Sven Toune

  Van een narcist gesproken, wel De Wever is dus nog erger.

 • Jos Kampinghausen

  Sympathie voor De Wever, hilarisch. Nu blijkt dat alles goed geacteerd was. Nu het is niet zijn eerste televisieoptreden , hij kan nog solliciteren bij Familie, dat mist een vleugje horror.

 • André Herbots

  De Winter, ge gaat toch niet denken dat De Wever een coalitie zou aangaan met het veroordeelde Vlaams Blok/Belang.Uw partij is voor eeuwig verbrand.Dus alle stemmen daarvoor zijn verloren stemmen.Enkele van uw parlementairen kunnen tot hun pensioen rijkelijk leven van hun riante wedde en dat zal het dan zijn.

 • Jan Servaege

  Geen goesting om te werken, veel lef hebben, veel beloven, weinig geven en een grote egotripper zijn dan moet je kiezen voor de politiek. Het kiezen tussen Links en rechts doe je met een vogelpiek.