De Wever hamert op respect na nieuwe vechtpartijen en brandstichting in Borgerhout

"Ontoelaatbaar dat het agressieve gedrag van enkelingen de leefbaarheid van een wijk onder druk zet"

Marc De Roeck
Aan de Kroonstraat in Borgerhout is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Verschillende groepjes zijn afgelopen nacht ook met elkaar op de vuist gegaan in de omgeving Turnhoutsebaan en Moorkensplein. Telkens als de politie erbij kwam, gingen de herrieschoppers lopen.

In het tumult heeft een wagen in de Kroonstraat vuur gevat. Een tweede voertuig dat voor de uitgebrande wagen geparkeerd stond, raakte ook beschadigd. Ook de gevel van een huis liep schade op.

Een Poolse verdachte is meegenomen voor verhoor. Uiteindelijk raakte niemand gewond.

Marc De Roeck

"Ontoelaataar"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt het na de nieuwe incidenten in Borgerhout "ontoelaatbaar" dat "het agressieve gedrag van enkelingen de leefbaarheid van een wijk onder druk zet". De Wever stelt dat de verantwoordelijken voor de schade en overlast gepakt en gestraft zullen worden. "Alle Borgerhoutenaren van goede wil, kunnen op ons rekenen", klinkt het.

belga

Het zit De Wever vooral hoog dat de agressie schade berokkende aan het eigendom van gewone bewoners. "Ik wil daar heel duidelijk in zijn: respect voor anderen is een basisvoorwaarde om tot onze stadsgemeenschap te behoren", vindt hij. "Wie dat respect niet kan opbrengen, zal de gevolgen dragen. Ik vertrouw op de grondigheid van het gerechtelijk onderzoek."

Marc De Roeck

Onderzoek

Het onderzoek naar de feiten is volgens het parket nog volop bezig.

Marc De Roeck274 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jokkev

  Als er 70 jaar niks aan gedaan is Sharon denken ze dat het NORMAAL is.Veiligheid was bij de socialisten nooit van toepassing de echte Vlamingen moesten alles maar ondergaan en ja knikken of wij waren RACISTEN.In Brussel zit dezelfde soort aan het bestuur niks dan ellende met hun eigen kiesvee.

 • Jenny Maes

  De kracht van verandering. Gewone mensen die vele jaren gewerkt hebben pesten en financieel pluimen, daar kan ik geen respect voor hebben. Je moest je schamen.

 • Daniel Meuleman

  Geen respect BDW, maar er met de grove borstel doorgaan , vraag desnoods eens een peloton para's om dat crapuul eens mores te leren, ze vragen niets beter.

 • Onafhankelijkemening

  Indien Vlaams Belang als Belgisch Belang zou opkomen zouden ze veel stemmen halen. We moeten ons niet verzetten tegen walen, walen hebben hetzelfde probleem als wij, misschien nog erger. Maar de buitenlanders zijn het probleem. Als land sta je sterker, maar als de ene links trekt en de andere rechts zal de muselman er mee weglopen.

 • Sharon Debeul

  Voorganger Janssens kreeg het niet opgelost en onder BDW is het tijdens de grote verandering nog erger geworden. Ik zou in BDW zijn plaats beschaamd zijn om het thema veiligheid in de verkiezingscampagne te zetten. Op wie gaat BDW het huidig resultaat steken, hij is immers zijn eigen voorganger als hij opnieuw de Leider van Antwerpen wil worden.