De Wever: "Even gevreesd dat ik moest stoppen met politiek"

PHOTO_NEWS
Toen Bart De Wever in januari in het ziekenhuis belandde met een infectie, heeft hij even gevreesd dat hij zou moeten stoppen met politiek. Dat vertelt hij in een interview in Dag Allemaal, waarin hij terugblikt op het voorbije jaar.

2014 was voor De Wever niet enkel het jaar van de spectaculaire verkiezingsoverwinning, maar ook een jaar waarin hij geconfronteerd werd met zware gezondheidsproblemen. Toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen, dacht hij even dat alles voorbij was, zo zegt hij in Dag Allemaal. "Mijn lichaam zat boven het middenrif vol infectievocht. Ik zag het lijkenhuis al voor mij opdoemen. Met een gigantische naald staken ze door mijn ribben en zogen er het vocht uit."

Even vreesde De Wever dat hij zou moeten stoppen met politiek. "Die gedachte was zo verpletterend dat ik er ongelukkig van werd", klinkt het. Maar van stoppen was geen sprake en het rustiger aan doen, lijkt niet te lukken. "Ik maakte goede voornemens, maar ging vervolgens weer volop door. Zo gaat dat nu eenmaal."