Exclusief voor abonnees

De ‘vaste’ bubbel van vijf werkt niet bij jongeren: “Buiten mag je toch zoveel mensen zien als je wil?”

Op pad in Leuven: hoe gaan mensen om met de bubbel van vijf?
Gregory Van Gansen / Photo News Op pad in Leuven: hoe gaan mensen om met de bubbel van vijf?
Maandagavond met die ‘ene’ bubbel op café, woensdagavond met vier anderen het voetbal zien, in het weekend bootje varen met familieleden en zondag afsluiten met een bbq bij je lief. Nee, de vaste bubbel van vijf werkt niet. Of toch niet iedereen houdt zich er strikt aan. Dat onze vijf ‘vaste’ contactpersonen nogal snel wisselen, blijkt al na twee uur wandelen in Leuven. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Stolk

  Dat werkt bij niemand. Ja in het weekend samen zijn met je bubbel ok. Maar hoeveel zien professioneel hoeveel mensen? Wat betekent dan die bubbel van 5. Samenscholingen van groepen die verboden zijn is wel oplossing. Tijdstip verschuift miserie. Hoeveel duizenden aan de kust en toegelaten? Vergelijk dit met regel bubbel van 5. Hoe onlogisch is dit. Festivals verboden maar is nu elk weekend aan de kust in massa. Dus begrijp het allemaal nog maar. Beleid faalt. Is hard maar feit.

 • Kate Van hecke

  Maatregelen zijn veel te los, en idd ook bij bejaarden, ik zie het hier genoeg bij ons in de dichte omgeving, een nest van kinderen en kleinkinderen, komt wekelijks over de vloer, niet wetend waar ze in hun vrije tijd hebben gezeten

 • Kirsten Hershe

  De enige bubbel die voor geldt zitten in mijn glas champagne, al de rest kan de prullenmand in. Ik ga om met wie, waar en wanneer ik het zelf wil en beslis en daar niemand verandering in brengen. Ik hou geen afstand, draag amper een mondkapje, ban antibacteriële gels en knuffel zo vaak mogelijk mensen. Ik gedraag mij niet als een bang kuddeschaap dat jarenlang door linkse media werd klaargestoomd voor dit scenario.

 • Geert De Meyer

  Zie ze zitten, de slimsten. Zij gaan de wereld verbeteren, oma en opa kunnen de pot op alleen hun geld willen ze wel.

 • fernand vandewiele

  zo doet iedereen het,niet alleen jongeren.