De twaalf tekens waarmee inbrekers huizen markeren

kos
De politie van Herzele/Sint-Lievens-Houtem vraagt inwoners uit te kijken naar symbolen die georganiseerde inbrekersbendes gebruiken. In de politiezone zijn nochtans nog geen symbolen ontdekt. "Maar het is beter te voorkomen dan te genezen", stelt persofficier Eric Vandeputte in de krant Het Laatste Nieuws.

"Die bendes gebruiken verkenners, die symbolen tekenen in de buurt van huizen. De tekeningen duiden aan of er een alarminstallatie is, geld in huis is, de buren een oogje in het zeil houden en zelfs of de woning van een agent is", waarschuwt coördinator Conny Rousseau van het buurtinformatienetwerk (BIN) in Leeuwergem in de krant. "Zo weten de dieven die na hem komen meteen wat er in de bewuste woningen te rapen valt, of welke woningen ze best vermijden."

De politie vraagt de inwoners de ogen open te houden. "Wie een van de symbolen zoals op bijgevoegde tekening aantreft, verwittigt best meteen de politie", zegt persofficier Eric Vandeputte. "Daarnaast kan hij of zij ook eens informeren of de buren niets verdachts hebben opgemerkt en of er elders in de straat ook nog dergelijke symbolen werden aangetroffen. Eens de politie is langsgeweest, is het best om de symbolen zo snel mogelijk te verwijderen", raadt Vandeputte aan.

 
Wie een verdacht symbool bij zijn huis opmerkt, verwittigt best de politie
Persofficier Eric Vandeputte