De Stem van Vlaanderen: met welk kopstuk match jij?

Welke politicus ben jij? Doe nu de test.
Stem van Vlaanderen Welke politicus ben jij? Doe nu de test.
Vanaf deze week kunt u op hln.be opnieuw terecht voor het stemadvies van De Stem van Vlaanderen. Alle lijsttrekkers van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen beantwoordden 28 stellingen - gaande van 'Salariswagens afschaffen?' tot 'Moet de werkloosheidsuitkering beperkt worden in de tijd?' - en op basis van uw antwoorden krijgt u een match met één van deze politici - dus niet met een partij.

Nieuw bij deze Stem van Vlaanderen is dat u ziet voor hoeveel procent u matcht met bijvoorbeeld Theo Francken of Alexander De Croo én hoe Vlaanderen denkt over de 28 stellingen: voor u uw antwoord bevestigt, krijgt u in procenten te zien wat de Vlaming over de desbetreffende stelling denkt. U kunt dus bij uw aanvankelijke mening blijven, of toch maar de meerderheid van Vlaanderen volgen. 

Tot slot, en ook nieuw deze keer: u krijgt op het einde van de test voor de drie verkiezingen - federaal, Vlaams en Europees - ook de vijf politici in uw kieskring te zien met wie u het meest matcht.

Doe hier de test.

En welke politicus ben jij?

Doe mee aan De Stem Van Vlaanderen van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Ontdek welke politicus uit jouw regio jij bent en trek met een frisse blik richting stemhokje.