Exclusief voor abonnees

De slag om Bastogne, waar twee broers strijden om de sjerp: "Niemand weet waarom ze ooit ruzie kregen"

Een oude tank in het centrum van Bastogne. De stad is bekend van het Ardennenoffensief, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.
Aurélie Geurts Een oude tank in het centrum van Bastogne. De stad is bekend van het Ardennenoffensief, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.
Bastogne is vooral bekend van het Ardennenoffensief dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Nu is de stad het strijdtoneel van twee broers, die er allebei burgemeester willen zijn.

Benoît Lutgen is al zes jaar burgemeester van Bastogne (Bastenaken), en het leek erop dat hij dat ook wel zou blijven. Zijn partij, de christen-democratische cdH, is altijd heer en meester geweest in de regio, en er was geen enkele reden om te denken dat de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober daar iets aan zouden veranderen. Totdat zich vorige maand een serieuze nieuwkomer meldde. Zijn broer.

"Of dat pijnlijk is?" Mijnheer de burgemeester barst bij deze vraag in lachen uit. "Natuurlijk!", zegt hij bulderend in een kort telefoongesprek. "Het is een uitermate ongelukkige situatie."

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.