De satellietentrein van Elon Musk gemist? Vanavond nieuwe kans

Het satelliettreintje van Elon Musk.
videostill Het satelliettreintje van Elon Musk.
Wie donderdagavond de satellietentrein van Elon Musk aan onze hemel heeft gemist, krijgt deze avond een nieuwe kans.  De flamboyante ondernemer wil met zijn Starlink-project supersnel internet op elke uithoek op aarde bewerkstelligen en realiseert dit door duizenden satellieten te lanceren. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De satellieten gebruiken zonne-energie om zichzelf te voorzien van energie. Het is net door de aanwezigheid van deze zonnepanelen dat wij op Aarde de satellieten kunnen waarnemen”, weet Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

Bij helder weer en voldoende donkere omstandigheden is de ‘ketting’ van tientallen lichtjes opnieuw te zien in westelijke richtingen.  Wie ze wil spotten, moet even vóór 22.00 uur richting westen kijken. Een tweede episode volgt net nà 22.00 uur.  “Dit duurt slechts enkele minuten, dus op tijd klaar staan is de boodschap”, stelt Roose. Qua weerbeeld verwacht NoodweerBenelux geen problemen met de bewolking. “Diverse weermodellen laten een hoeveelheid hoge bewolking zien, maar veel problemen mag dat niet opleveren.”

Lees ook: Satellietentrein van arrogante Elon Musk wekt naast bewondering ook veel kritiek (+)

-
NoodweerBenelux -
De hoge bewolking zal de waarneming weinig parten spelen.
NoodweerBenelux.be De hoge bewolking zal de waarneming weinig parten spelen.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Linda Boone

  Zwijnaarde: gisteren mooi stippellijntje gezien. Heel duidelijk en snel. Paar dagen eerder zag ik de satellieten één per één over trekken.

 • Steven Truyaert

  Zonet de eerste reeks gezien in pittem. De tweede moet ik gemist hebben ? Speciaal om te zien...

 • Marco Panis

  Was heel erg mooi om te zien. Zien we ze morgen nog eens?

 • chris clauw

  Gisteren gezien, vanavond niet, spijtig

 • ronny meuris

  Nog beter dan gisteren. Twee voor de prijs van één deze keer. En als bonus de planeet Venus heel duidelijk in het westen. Als ik me niet vergis tenminste.