De Roover: “Waarom zou N-VA uit regering stappen? We zijn goed bezig”

VTM NIEUWS
N-VA stapt (voorlopig) niet uit de regering, ook al wordt er in de commissie voor het migratiepact gestemd. Dat zegt Kamerfractieleider Peter De Roover formeel aan VTM NIEUWS. 

N-VA blijft tegen het pact gekant en zal dan ook tegen een resolutie stemmen die zich achter de VN-tekst schaart. Maar De Roover zegt ook dat een resolutie de regering niet bindt. Hij vindt het goed dat het debat in de Kamer gevoerd wordt en dat zo de standpunten van de verschillende partijen duidelijk worden. “De publieke opinie kan niet genoeg geïnformeerd zijn”, aldus De Roover. Als premier Charles Michel in de huidige omstandigheden naar Marrakech trekt, is hij niet gedekt door de regering, zegt De Roover wel nog.

Maar blijft N-VA dan in de regering? “Waarom zouden we eruit stappen? Ik zie geen goede reden om eruit te stappen. We zijn goed bezig!”, besluit De Roover. Hij geeft ook aan dat de premier België in Marrakech niet zal binden aan het pact. “Als hij zegt dat hij de regering daaraan gaat binden zonder dat hij het akkoord heeft van alle coalitiepartners, dan heeft hij een regeringscrisis veroorzaakt. Maar ik neem aan dat de premier de regels wel zal volgen, hij heeft dat altijd al gedaan, dan zal hij dat nu ook wel doen”, besluit De Roover. “Het punt is dat België, zolang wij in de regering zitten, het pact van Marrakech niet steunt.” 

“Wij zijn een regering, wij doen de dingen die we met vier partijen willen doen en lukt dat niet dan doen we het niet. Als men dat nu toch doet, dan smijt men ons buiten”, zei De Roover vanavond in Terzake nog. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WILLY ZACHEL

  Wat een gezever voor iets wat een totale meerderheid van de Belgen duidelijk niet meer willen en dat is nog meer migranten is dat nu zo moeilijk te begrijpen en de meeste andere landen is dat ook zo ook Amerika /Hongarije/Oostenrijk etc etc waarom ligt die idiote premier van België daar nu zo moeilijk om te doen NEEN pact punt uit !

 • Jan Boden

  Buiten een symbolische daad was dat pact inderdaad geen val van de regering waard. Uiteindelijk wordt dat pact in Marrakech toch bij meerderheid goedgekeurd, wat België ook doet, het maakt allemaal geen verschil.

 • Jos Denos

  Wat de oppositie en de media willen, de val van de regering, is niet in het belang van het land. Waarom de regering laten vallen als er nog zoveel werk op de plank ligt?

 • Dennis Gedon

  Ze zijn goed bezig? Hypocrisie ten top. Nog even en het land gaat plat, burgers blijven dit niet pikken.

 • Peeters Freddy

  Juist N-VA is goed bezig, ze willen uitvoeren wat de Belgen willen en dat is duidelijk minder migranten. Het zal een hele besparing zijn voor de belastingbetaler en dat de oppositie de regering wil helpen is om N-VA een hak te zetten.