Exclusief voor abonnees

De roodste gemeente van Vlaanderen na één jaar PVDA en sp.a: “De kop van Marx is nergens te zien en de mensen zijn content”

Het beweegt in Zelzate. Een lelijke asfaltvlakte in het hart van de gemeente, waar bussen vertrekken en stoppen, wordt eindelijk heraangelegd.
Wannes Nimmegeers Het beweegt in Zelzate. Een lelijke asfaltvlakte in het hart van de gemeente, waar bussen vertrekken en stoppen, wordt eindelijk heraangelegd.
Zelzate, het dorp van Eddy Wally aan het eind van de Gentse haven, wordt al meer dan een jaar bestuurd door de roodste coalitie van Vlaanderen. PVDA en sp.a voeren er een programma uit dat de steun kreeg van 47,7% van de kiezers. Na dertien maanden communisten aan het bewind - een primeur - kan de eerste stand van zaken worden opgemaakt. "Als er nu weer verkiezingen zouden zijn, worden ze zo herverkozen."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jaak Casteleyn

  In mijn gemeente liggen de Nationalisten ook met hun klieken en klakken buiten, het is nog nooit zo zalig geweest.

 • Rudy Hellinckx

  Ontwaak verworpenen der aarde

 • Anna Pauels

  Laten we de rit pas na de volledige legislatuur beoordelen, op een jaar kun je niks zeggen, vele projecten lopen nu, die vorige legislatuur werden beslist. Projecten lopen over de grenzen van legislaturen, maar dat vergeten velen precies. Bovendien kent Molenbeek al zeer lang een links bestuur en ik betwijfel of dat iets is om mee uit te pakken.

 • Katrien Meuleman

  In Zelzate luisteren ze naar de mensen. Dat is het grote verschil. Ik ben ervan overtuigd dat over vier jaar Zelzate weer kiest voor dat goede team.

 • filip bulcaen

  Een gemeente kun je niet vergelijken met een land besturen,wat wordt er beslist op dit niveau? 3 keer niets..dus dit artikel moet ook heeft dan ook weinig betekenis!