De Pril vrijgesproken voor schade aan wagen Deschacht

UNKNOWN

Tim De Pril, bekend van 'Temptation Island' en een relatie met Ann Van Elsen, is vrijgesproken voor het beschadigen van de wagen van profvoetballer Olivier Deschacht. Er is twijfel over zijn schuld, oordeelde de correctionele rechtbank van Gent.

Auto
De feiten hadden plaats op 29 september 2005 in de Gentse uitgaansbuurt rond de Overpoortstraat. De Pril zou de Landrover van Deschacht beschadigd hebben. De Pril kreeg vorig jaar bij verstek een celstraf van een maand en een boete van 550 euro, maar hij tekende verzet aan tegen dat vonnis. Voor de rechter ontkende hij steeds dat hij verantwoordelijk was voor de vernielingen aan de auto van Deschacht.

Heel veel ruzie
Deschacht werd in januari gehoord als getuige in het proces. Deschacht verklaarde dat hij in het verleden al "heel veel ruzie" had gehad met De Pril. "Die avond in 2005 zocht De Pril in het café A Pro Po ruzie met een vriend van mij. Hij werd buitengezet door de portiers maar bleef ons uitdagen aan de deur. Ik vroeg aan een vriend om mijn auto te gaan halen en hem voor de zaak te parkeren. Ik had schrik dat me iets zou overkomen moest ik zelf buitengaan, en dat zou niet goed zijn voor mijn job. Mijn vriend haalde de auto en zag hoe De Pril en anderen de wagen beschadigden."

Ann Van Elsen
De vriend van Deschacht getuigde dat De Pril een steen door de voorruit van de terreinwagen gooide. De ruzie tussen de twee zou het gevolg geweest zijn van de toenmalige geruchten dat Ann Van Elsen, de ex-vriendin van De Pril, een relatie had met Deschacht. Een andere getuige, een vriend van De Pril, verklaarde dat Tim buiten even wou afkoelen, maar dat De Pril de auto niet had vernield. (belga/sam)

De Pril deed mee aan Temptation Island. (foto VT4)
UNKNOWN De Pril deed mee aan Temptation Island. (foto VT4)