De Pauw: "Ja, ik zal wel eens langs iemands huis gereden zijn"

Bart De Pauw.
© VRT Bart De Pauw.
Tv-maker Bart De Pauw heeft in de studio van VTM Nieuws gereageerd op de aantijgingen aan zijn adres en het einde van de samenwerking met de VRT. Volgens De Pauw kan hij zichzelf niet verdedigen en is zijn proces al gemaakt. Hij ontkent echter niet "onnozel en flirterig" gedaan te hebben of "wel eens langs iemands huis te zijn gereden".

De Pauw zegt zelf met het nieuws naar buiten te zijn gekomen omdat hij signalen uit de sector had gekregen dat bepaalde media onderzoek naar hem deden. Vorige week donderdag werd hij dan bij de CEO van de VRT geroepen waar hem naar eigen zeggen medegedeeld werd dat de samenwerking werd stopgezet. "Ik kreeg niet de kans mij daar te verdedigen", aldus De Pauw. 

Pas afgelopen dinsdag werd De Pauw bij de preventieadviseur geroepen. "Ze zeggen dat wij sms'en hebben mogen inkijken, maar dat is niet waar. Wij hebben geen context gekregen, niets."

"Boksmatch zonder bokshandschoenen"

De CEO van de VRT spreekt volgens De Pauw "niet de waarheid" als die zegt dat hij zich heeft kunnen verdedigen. "Ik heb enkel vage omschrijvingen en algemeenheden gekregen, geen context. Ik heb zelfs geen citaten gekregen om de anonieme bronnen te beschermen, wat hun goed recht is. Maar ik zit in een boksmatch zonder bokshandschoenen en ik kan mij niet verdedigen. Ik heb geen idee waar het over gaat." 

De Pauw ontkent niet "onnozele, flirterige sms'en" te hebben gestuurd. "Wie heeft dat nog nooit gedaan? Iedereen doet dat toch? Wij werken op een set, gaan los met elkaar om, maken schunnige moppen. En als ik na een feestje eens iets gestuurd heb, zal ik mij meteen geëxcuseerd hebben. Maar als dat de dingen zijn..."

Wij werken op een set, gaan los met elkaar om, maken schunnige moppen. En als ik na een feestje eens iets gestuurd heb, zal ik mij meteen geëxcuseerd hebben. Maar als dat de dingen zijn...

Bart De Pauw

"Dat is toch geen intrusie in iemands leven?"

Of dat dan "honderden berichten" zijn? "Ja, in 30 jaar tijd zal ik wel honderden berichten gestuurd hebben, maar nogmaals: wat zijn die berichten? Wat is de inhoud daarvan? Stalking is wel een strafbaar feit, hé. Wanneer die gestuurd zijn? Geen idee."

Gevraagd of De Pauw ooit doelbewust aan mensen hun huis voorbij is gereden, ontkende hij dat niet. "Ja, ik zal ooit wel eens aan iemand zijn huis voorbijgereden zijn ja, maar dat is toch iets anders dan een intrusie in iemand zijn leven?  Dat zijn zware beschuldigingen."

De Pauw ontkent stellig dat hij verschillende simkaarten heeft gebruikt om te sms'en. "Meneer Lembrechts zit daar maar dingen uit anonieme getuigenissen te citeren. Waar is zijn integriteit dan naartoe? Ik lees ook maar dingen uit de krant en moet aan mijn kinderen uitleggen wat er aan de hand is. En ik kan het niet zeggen, want ik weet het niet." 

Ja, in 30 jaar tijd zal ik wel honderden berichten gestuurd hebben, maar nogmaals: wat zijn die berichten?

Bart De Pauw

"Buitengezet als een vuilniszak"

De Pauws carrière is volgens hem voorbij. "Mijn proces is gemaakt. Ik ben buitengezet als een vuilniszak. Ik ben mijn job kwijt. Ik ben veroordeeld tot 'dat is die kerel die die feiten pleegt'. Schuld of onschuld is niet meer belangrijk. De beschuldiging is nu genoeg. Dus ja, ik onderzoek met mijn advocaat hoe we ons daartegen kunnen weren."
121 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Desmet

  Klacht indienden tegen de VRT die meerdere generaties zo opgevoed heeft met steeds maar de herhalingen van BOMA die als vrouwenzot niet anders deed. Dan was het voor te lachen, tot iedereen het rats vanbuiten kende, en nu worden ze zo preuts dat ze hun eigen kampioenen schaamteloos in de vergeetput willen gooien.

 • Sylvia Slock

  Jammer dat Bart zijn proces al gevoerd is omdat hij BV is. Of hij schuldig is of niet zijn naam is al door het slijk gehaald. En als je geen fan was van zijn programma's, er is niemand verplicht om er naar te kijken. Voor mij is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is

 • Pieter Van Wijmeersch

  De vraag is wie heeft eerst begonnen. Sommige vrouwen kunnen ook uitlokken en als ze hun zin niet krijgen kunnen ze raar uit de hoek komen. Ik vind het jammer dat ze er nie maar voor uit komen als het maar om berichten gaat. Ik vind het jammer voor Bart, zijn gezin en heel koeken troef. Ze maken nog goede programma's.

 • Erik Van Herck

  Gelukkig zijn eindelijk van deze flauwe plezante welke zichzelf en zijn vriendenkliek geweldig grappig vind eindelijk verlost, evenals van zijn belachelijke kleuterprogramma's waarvan we nu verlost zijn.

 • Frans Stevelinck

  Ja jongens ! Als die da echt gedaan he waar ik me ni over oordeel ,dan hadden ze hem maar moete blokkeren ! Iedereen he ne smartphone tegenwoordig of ni mischien !!!gewoon blokkeren en niks last meer !!!