De Lijn zet extra bussen in voor Aalst Carnaval

Belga
Openbare vervoersmaatschappij De Lijn zet extra bussen in voor Aalst Carnaval, dat komende zondag van start gaat. Er zijn ook nachtbussen voorzien. Voor carnavalisten die met de auto afzakken zijn parkeerterreinen voorzien rond de stad. Van daar vertrekken pendelbussen richting het centrum.

De Lijn zet zondag extra bussen in om reizigers tijdig en vlot naar de feestzone te brengen. Er worden extra ritten voorzien op lijnen 26, 41, 44, 54, 57, 59, 81, 87, 92, 94, 96 en 214. Op die lijnen gelden de normale tarieven. Op maandag en dinsdag rijden de bussen volgens vakantiedienstregeling. Verschillende buslijnen volgen ook een alternatieve route omwille van de festiviteiten. De Lijn vraagt reizigers om hun verplaatsing vooraf te plannen met de routeplanner of op delijn.be.

Wie met de auto komt, kan die kwijt op de industrieterreinen Wijngaardveld en Industriezone III Erembodegem. Er vertrekt elke 12 minuten een bus richting stadscentrum. Er zijn ritten van 12 tot 16.45 uur, terugrijden kan van 17 tot 22 uur. Dankzij de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst zijn zowel de parkings als de pendelbussen gratis.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  In Aalst is het iedere dag carnaval ! Met dank aan hun burgermeester ... Allen daarheen.

 • Jean West

  16 februari gaan ze staken als de mensen moeten gaan werken. Carnaval daar zetten ze meer personeel en bussen in en dan nog op een zondag. Zijn ze dan nu niet ontevreden?

 • Evelyne Van Rechem

  Worden er dit jaar ook meer dan 1 bus per 2 uur voorzien s nachts naar de deelgemeentes? Elk jaar is de bus naar dendermonde om 1 en 3 uur ruim te klein en moeten er veel mensen noodgedwongen andere oplossingen zoeken

 • Jean West

  Ongelooflijk, als de mensen moeten gaan werken op 16 februari gaan ze staken nu kunnen ze meer volk inzetten op een zondag.

 • Gerard Braeckmans

  De kotszakken hangen klaar.