De Lijn introduceert sms-ticket voor oudejaarsnacht

(archieffoto)
Klaas De Scheirder (archieffoto)
Voor het 30ste jaar op rij zorgt De Lijn tijdens de oudejaarsnacht voor een verkeersveilig alternatief voor de feestneuzen. Vierhonderd medewerkers van de Vlaamse vervoersmaatschappij laten de feestelijke hapjes en drankjes aan zich voorbij gaan om feestvierders veilig van en naar hun bestemming te brengen. Nieuw is het sms-ticket voor bus en tram tijdens de hele oudejaarsnacht en eerste januari.

Dit jaar zorgen meer dan 400 medewerkers en ruim 200 bussen en trams opnieuw voor een verkeersveilig alternatief op 150 trajecten. Een overzicht van het aanbod is te vinden op www.delijn.be/oudejaar.

Vele overheden bieden een gratis of goedkoper sms-ticket aan op oudejaarsnacht. Hun inwoners kunnen dat aanvragen via de website van hun gemeente. Met de link die ze vervolgens krijgen, kunnen ze op oudejaarsavond vanaf 18 uur hun sms-ticket activeren. De provider rekent 0,15 euro kosten aan. Er kunnen maximaal 4 sms-tickets per gsm-nummer aangevraagd worden. Registreren voor een gratis sms-ticket kan tot en met 30 december.

Wie toch een kaartje moet kopen, kan 30 uur onbeperkt bus en tram nemen voor 3 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door 'event' te sms'en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari. Een papieren ticket voor oudejaarsnacht is de avond zelf vanaf 18 uur te koop bij de chauffeur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.