De Laatste Europese Show van Verhofstadt

De Laatste Show band was ook van de partij.
UNKNOWN De Laatste Show band was ook van de partij.

Naar aanleiding van zijn allerlaatste optreden als Belgisch regeringsleider op een Europese top is Guy Verhofstadt gisterenavond laat door eurodiplomaten, medewerkers en journalisten getrakteerd op een verrassingsfeestje: zijn laatste Europese show.

Americain en frieten
Het is inmiddels een traditie aan het einde van de eerste dag van een Europese top. Op een steenworp van het Europese raadsgebouw, in de luwte van de brasserie van het Résidence Palace, overschouwen de premier en de pers onder het nuttigen van americain en frieten het treffen van de machtigste politici van het continent.

"Tous des Européens!"
Voor de 39ste en laatste Europese top van Verhofstadt had het gezelschap een extraatje in petto. De huisband van het VRT-programma De Laatste Show was opgetrommeld en zelfs Arno was tussen afspraken in Londen en Marseille door even neergestreken in de Résidence om zijn Europese anthem 'Putain Putain' ("Nous sommes quand même tous des Européens!") te zingen.

Respect voor axioma
Verhofstadt, die tekeningen van Zak en Jan Vanriet in ontvangst mocht nemen, nam het woord en bewierookte het unieke karakter van de Europese politiek en verslaggeving. Daarna sprak de premier de hoop uit dat zijn opvolger respect zal hebben voor het voornaamste axioma van het Belgische Europa-beleid: "frieten en americain op de eerste avond van de Europese toppen!". (belga/sd)

Didier Seeuws en Didier Reynders
UNKNOWN Didier Seeuws en Didier Reynders
Verhofstadt kreeg zelfs een 'Good Luck'-briefje van journalisten.
UNKNOWN Verhofstadt kreeg zelfs een 'Good Luck'-briefje van journalisten.
UNKNOWN