De kust lokte in juli maar liefst 3 miljoen dagtoeristen

Lekker cruisen met een gocart op de dijk is voor veel toeristen een typische vakantie-activiteit.
Henk Deleu Lekker cruisen met een gocart op de dijk is voor veel toeristen een typische vakantie-activiteit.
In juli trokken ongeveer drie miljoen dagtoeristen de kust. Dat meldt Westtoer. De hotels aan de kust noteerden een bezetting van gemiddeld 80 procent. De toeristische sector kijkt tevreden terug op de eerste zomermaand.

Dit jaar scheen de zon net iets minder aan de kust dan vorig jaar. Toch zakten heel wat dagtoeristen af naar de kust in juli. Op de topdagen, woensdag 24 en donderdag 25 juli, telden de kuststeden zo'n 150.000 dagtoeristen. Dit waren ook de uitzonderlijke tropische dagen aan de kust, met een recordtemperatuur van 36,2 graden Celsius op het strand.

Ook de hotelsector is tevreden. De bezetting voor de meeste hotels aan de kust lag in juli rond de 80 procent. Bij hogere temperaturen zijn er enkele pieken door last-minute reservaties. Voor augustus noteren de hotels al een mooie bezetting, al zal het weer bepalend zijn voor de verdere bezetting. 

De sector van de vakantiewoningen doet het ook goed aan de kust. Daar is een lichte vooruitgang te zien tot 10 procent meer boekingen in vergelijking met vorig jaar. Tal van kantoren geven aan dat de verhuringen nu al beter zijn in vergelijking met 2018.
De campingfederatie RECREAD noteerde in juli mooie resultaten, zowel op toeristische kampeerplaatsen als in verhuuraccommodaties. Het voorjaar verliep eerder wisselvallig. 
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeanne Callens

  De lelijkste plaats in Europa ...Onvriendelijkste Vlaamse verzuurde mensen .

 • GERARD DE PELECIJN

  De kust bij die eeuwige zee daar blijven wij nog gelukkig leven met al die mensen nog om ons heen!

 • Kurt Winkelmans

  Daar zat al dat volk. Ik kwam op mijn wandelingen hier in de Antwerpse Kempen zo weinig volk tegen. Genoten dat ik heb van de rust... Doe zo voort aub.

 • Daniel Collier

  Geef maar Costa Almeria .

 • guy vermeulen

  Kust is tof, ze kruipen liever in vliegertje om alle miserie mee te maken ,hotels ,vakantiehuizen ,... die niet bestaan, en maar op scheppen ik heb naar daar geweest ze,...de laatste heeft altijd de verste en beste reis.