Exclusief voor abonnees

De interne machtsstrijd binnen Youth for Climate: een logische, maar pijnlijke zaak

Terwijl Anuna De Wever (rechts) uitgroeide tot het gezicht van Youth For Climate, verdween Kyra Gantois meer en meer achter de schermen.
Photo News Terwijl Anuna De Wever (rechts) uitgroeide tot het gezicht van Youth For Climate, verdween Kyra Gantois meer en meer achter de schermen.
Na het boegeroep op Pukkelpop krijgt Youth for Climate opnieuw een deuk in het imago. Met een brandbrief over de interne werking stapt Kyra Gantois uit de kerngroep van de organisatie. Hoe erg is dat beeld van een verscheurde organisatie? ‘De oorspronkelijkheid van hun merk is aangetast.’

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sharon Debeul

  We hebben maar één planeet en we zijn die naar de knoppen aan het helpen omwille van economische belangen die niet altijd rekening houden met moeder Aarde. Y4C bracht de aandacht voor deze problematiek bij het grote publiek en politiek, zodat er eindelijk eens misschien gaat geluisterd worden naar de wetenschap die al jaren aan de alarmbellen trekken. Een organisatie heeft altijd een smoel en achter die smoel zitten heel veel noeste werkers die de hele organisatie draaiend houden.

 • antonio locorotondo

  Kyra heeft niet op NVA gestemd, trouwens niemand heeft daar zaken bij!!

 • Filip Vandecaesbeek

  Ze zijn dus even erg of alle andere politiekers.....

 • Peeters Freddy

  Als iedereen geen aandacht geeft aan die pubers dan zal het rap gedaan zijn. Partij groen is in hun eigen val getrapt want Anuna en Katrien zijn niet wat ze er van gedacht hadden.

 • anna vandenberg

  Machtstrijd, eerder minachting tegenover een meisje dat zelf heeft moeten knokken om iets te bereiken. Anuna krijgt alles op een schoteltje aangeboden, ze moet enkel de media bespelen. Het vliegtuig was het verwend kindje beu, nu is ze met een luxueus zeilschip onderweg naar Chili met natuurlijk de nieuwe vriendin. Lekker genieten, ontspannen en foto's in de boekskes, past helemaal in hun stijl van de familie, de kassa rinkelt, je moet niet slim maar bij de goeden horen dan krijg alles verkocht.