Exclusief voor abonnees

De gekste excuses om in winkel tóch geen mondmasker te dragen: “Ik woon aan de overkant. Dan moet dat niet”

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Vanaf vandaag is het dragen van een mondmasker verplicht in alle Belgische winkels. Onze redactrice draaide mee in een warme bakkerij om aan den lijve te ondervinden hoe die eerste ochtend verliep. “Het leeuwendeel van de klanten droeg plichtbewust een mondmasker”, vertelt ze. “En de enkelingen die toch zonder masker de winkel betraden, hadden daar vaak uiteenlopende redenen voor. En niet alleen de die-hard tegenstanders, ook brave oma’s." Wij pikten er een aantal opvallende reacties uit.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hugo De Leew

  Vanaf maart waren mondmaskers volgens De Block en Van Ranst een soort valse bescherming? En in juli zijn ze plots verplicht? Hoor ik ergens de kassa rinkelen?

 • Eric Grosemans

  Yves Van Rossem, heel eenvoudig, er werd uitgegaan dat de mensen hun gezond verstand zouden gebruiken en het mondmasker uit vrije wil zouden dragen. In Wallonië lukte dat, in het ongedisciplineerde Vlaanderen niet, geen mondmasker en afstand houden was er ook al niet meer bij. Vandaar de verplichting.

 • Danny De Graeve

  Iedereen zit als sardientjes naast elkaar op terrasjes zonder die maskers alsof ze de morgen niet gaan halen als ze daar niet zouden zitten en ohwee als je die in de winkel niet aan hebt. Op het werk hier draagt niemand een mondmasker, net als op vele andere plaatsen. Begrijp er de ballen van.

 • Yves Van Rossem

  Ik begrijp niet dat het dragen van een mondmasker in een winkel, Bpost kantoor, ... vandaag plots verplicht is terwijl de afgelopen 4 maanden dit niet zo was. Kunnen onze "top ministers" enige uitleg geven waarom het vandaag wel plots noodzakelijk is om dit verplicht te maken? ik begrijp hun "redenering", als men van enige redenering kan spreken, totaal niet.

 • Carin Desmet

  Moest ik bakker zijn geen mondmasker aan geen brood. Toch simpel. Gezondheid gaat voor. We hebben virus laag gekregen met lockdown nu moeten we laag houden met afstand mondmasker enz om nieuwe lockdown te voorkomen. Beste zou zijn overal mondmasker ook terras, markten enz...