Exclusief voor abonnees

De duurste duif ter wereld krijgt bewakers

Joël Verschoot uit Ingelmunster met zijn recordduif Armando.
VDI Joël Verschoot uit Ingelmunster met zijn recordduif Armando.
Zijn Armando verpulvert alle prijsrecords en dus moet de veiligheid een tikje opgeschroefd. Joël Verschoot uit Ingelmunster laat een firma daarom het klokje rond zijn duiventil bewaken. De West-Vlaamse duif is nu officieel de duurste ooit en vliegt na zondag misschien wel naar Zuid-Afrika of China - met het vliegtuig welteverstaan.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean De Ridder

    Geen enkele duif is die prijs waard. Zeer slecht voor de duivensport en de kleine melker. Ik herinner mij de uitspraak van Pol Jacqmain destijds: "zet de dochter van Rik Van Looy op de zoon van Rik Van Steenbergen en niemand weet of daar een goeie renner zal van voortkomen". Bij de dieren en vogels is dat ook zo. Alle schoten zijn geen haas.

  • Georget PAPPENS GEORGET

    Zo zal het ook gebeuren. Duif blijft in België en gekoppeld aan diverse beste duivinnen zal zijn nageslacht onder vorm van jonge duif of rietjes wel gans de wereld rond gaan. Proficiat aan Joêl.