De Decker subsidieerde vzw waar hij ondervoorzitter van is

Gewezen minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker (MR) kende een jaarsubsidie van 600.000 euro toe aan de organisatie Expertise for Central Africa. Dat schrijft Knack.be. De gewezen minister en huidig Senaatsvoorzitter is zelf ondervoorzitter van die organisatie.

Expertise for Central Africa organiseerde op 21 en 22 februari een conferentie rond het programma 'Congo: State, Peace, Economy & Well-being'. Op de slotzitting van de tweedaagse waren prins Filip en Europees Commissaris Louis Michel aanwezig, net als de Congolese minister van Planning, Olivier Kamitatu. De bedoeling van de conferentie was de banden van België met Congo en Centraal-Afrika aan te snoeren.

Hoge gasten
De organisatie, waarvan gewezen Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) de voorzitter is, had volgens Knack.be forse financiële steun gekregen om de hoge gasten naar ons land te halen. Die steun kwam van De Decker als minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Ook voor dit jaar heeft de vzw een aanvraag ingediend voor een bedrag van 600.000 euro, maar huidig minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) zou aarzelen. (belga/bdr)