De Croo: "Open Vld bereid te spreken, zolang het gaat over sociaal-economische"

BELGA
Open Vld is bereid te spreken over een regeringsvorming, zolang het gaat over het sociaal-economische. "Aan het splitsen van het land doen wij niet mee", stelde Oost-Vlaamse lijsttrekker op de Kamerlijst Alexander De Croo zondagavond. De Croo gelooft dat het mogelijk is voor 21 juli twee regeringen te vormen.

Zowel De Croo als zijn collega-lijsttrekker op de Vlaamse lijst Mathias De Clercq benadrukten op VTM dat de Vlaamse liberalen goed standhouden. "De doodsverklaringen waren al uitgestuurd", schetste De Clercq de opluchting in het Open Vld-kamp. Ze wezen erop dat hun partij er federaal op vooruit gaat - voorlopig met één zetel - en dat in Oost-Vlaanderen in sommige gebieden nog stemmen moeten worden geteld waar de liberalen doorgaans sterk staan.

Hun partijvoorzitster Gwendolyn Rutten mag alvast telefoon verwachten vanuit N-VA, liet N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts nadien horen. Om nadien te preciseren dat zijn partij zowel Vlaams als federaal haar verantwoordelijkheid wil opnemen en met alle Vlaamse partijen gesprekken zal hebben, ook met de socialisten. "We hebben een mandaat gekregen, dus zullen we de Vlaamse partijen contacteren", aldus Weyts.