De Crem: “Zevenhonderd interventies in stembureaus”

Photo News
Er zijn tijdens de stembusgang vandaag 700 interventies geweest voor problemen in de stembureaus. De helft van de problemen kon telefonisch opgelost worden, in de andere gevallen ging een mobiele ploeg ter plaatse. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) op de microblogsite Twitter.

Meer dan acht miljoen Belgen brachten vandaag hun stem uit, aldus De Crem. In een derde van de gemeenten in België, 185 van de 581, werd elektronisch gestemd. In Vlaanderen stemden 157 gemeenten elektronisch, de 143 anderen brachten op papier hun stem uit. 

In de “cockpit’ van de FOD Binnenlandse Zaken werd alles op de voet opgevolgd door een team van ongeveer twintig mensen. In totaal gingen 240 technici op pad om alles in goede banen te leiden. 

In verschillende gemeenten waren er problemen. Zo waren er omstreeks 10.30 uur nog 83 interventies bezig. “Op 31.000 computers is dat heel weinig”, reageerde Peter Grouwels, woordvoerder van de FOD Binnenlandse Zaken, vanmiddag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.