De Crem wil sociaal conflict bij luchthavenpolitie deblokkeren, stiptheidsacties gaan gewoon door

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V)
BELGA Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V)
Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) zal de komende dagen zowel met de federale politietop als met de vakbonden samenzitten om te proberen een uitweg te vinden uit het sociaal conflict bij de luchthavenpolitie op Brussels Airport. De stiptheidsacties gaan wel gewoon door, is te horen bij de christelijke vakbond.

Politieagenten op de luchthaven van Zaventem protesteren sinds vrijdag tegen een gebrek aan personeel en defecte apparatuur. Ze werken strikt volgens het boekje, waardoor reizigers mogelijk langer moeten aanschuiven bij de paspoortcontrole.

In een poging om het sociaal conflict te deblokkeren heeft minister De Crem nog deze week een overleg gepland met de top van de federale politie. Volgende week komen de vakbonden dan aan de beurt. De onderhandelingen tussen beide partijen zouden volgende week dan ook hervat moeten kunnen worden. Volgens het kabinet van de minister zal ook Brussels Airport zelf bij het overleg betrokken worden.

“Geen mirakeloplossing" 

De woordvoerder van De Crem benadrukt dat er “geen mirakeloplossing bestaat” in het dossier. Maar de minister zal “alles in het werk stellen om tot een structurele oplossing te komen”, om acties bij volgende vakantieperiodes en piekmomenten te voorkomen.

ACV-secretaris Joery Dehaes bevestigt dat de vakbonden volgende week om de tafel gaan zitten met De Crem. “Dat betekent wel niet dat we de druk op de politietop en Brussels Airport gaan verminderen”, benadrukt hij. De stiptheidsacties gaan dus ook de komende dagen door.

“Dat betekent niet dat wij het overleg met de minister geen kans geven. We juichen juist toe dat hij zich mengt”, zegt Dehaes. “We hopen dat er vanuit de federale regering druk kan worden gezet op de politietop en Brussels Airport zodat er vordering kan komen in het dossier.”

Politieagenten op de luchthaven van Zaventem werken strikt volgens het boekje, waardoor reizigers mogelijk langer moeten aanschuiven bij de paspoortcontrole.
Photo News Politieagenten op de luchthaven van Zaventem werken strikt volgens het boekje, waardoor reizigers mogelijk langer moeten aanschuiven bij de paspoortcontrole.14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  dat hij daar maar wegblijft, hoe minder hij zegt en doet hoe beter

 • Willy Bogaert

  terug het warm water uitvinden . Er is wel veel geld voor LEZ ,subsidies in de zones en flitsers ,die brengen geld op

 • Patrick Martens

  Michel Van Eyken, waarom buiten smijten? Ze werken volgens de arbeidsvoorwaarden. Ze werken nu gelijk ze normaal altijd zouden moeten werken.

 • Rudy Walterus

  Eigenlijk doen ze hun werk zoals ze het alle dagen zouden moeten doen , volgens het boekje.

 • frans Venloo

  Ze schieten wakker na zoveel jaren om nog eens in de krant te komen voor de verkiezingen