De Crem op werkbezoek in Brazilië en Chili

BELGA
Minister van Defensie Pieter De Crem heeft vandaag een zesdaags werkbezoek in Latijns-Amerika aangevat. Tijdens zijn trip zal de CD&V-vicepremier Brazilië en Chili aandoen. Dat werd in De Crems omgeving vernomen.

In Brazilië zal de minister de post van militaire attaché in Brasilia officieel openen. Het gaat om de enige post waarover ons land in Zuid-Amerika beschikt. Voordien was die in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gevestigd.

Op de agenda van de minister staan volgens zijn persoonlijke website ook bilaterale ontmoetingen met de Braziliaanse autoriteiten, onder wie zijn evenknie Celso Luís Nunes Amorim. Nadien trekt De Crem naar Chili waar gesprekken met de ministers van Defensie, Justitie en Buitenlandse Zaken op het programma staan, alsook een bezoek aan de Chileense militaire academie.

Het bezoek wordt afgerond met een slottussenkomst op de internationale conferentie van de Internationale Vereniging voor Militair Recht en Oorlogsrecht, die van 20 tot 23 november plaatsvindt in Santiago. De vereniging heeft haar hoofdzetel overigens in België. Zondag keert de minister terug naar ons land.