De Crem "niet in oorlog" met bloggers

UNKNOWN

Minister van Defensie Pieter De Crem is "niet in oorlog" met het fenomeen bloggen. De minister blijft wel bij zijn standpunt dat sommige blogs "slecht gebruikt" kunnen worden. De minister werd enige tijd geleden zelf het onderwerp op een blog nadat een Nederlandse serveerster, van een Belgische bar in New York, op haar blog kritiek op hem uitte. "Ik ben niet in oorlog met het fenomeen bloggen, bloggen is slechts een instrument", aldus De Crem (CD&V). "Maar van tijd tot tijd wordt het slecht gebruikt".

Stomdronken De Crem
De minister kreeg vragen voorgeschoteld over de uitspraken die hij vorige week in de Kamer deed naar aanleiding van vragen over zijn recent bezoek aan New York. Tijdens dat bezoek bracht de minister en zijn delegatie een bezoek aan 'B Café'. Nathalie Lubbe Bakker, een Nederlandse serveerster die in de bar werkte, bracht op haar weblog verslag uit van het bezoek. Ze was naar eigen zeggen geschokt door het gedrag van de minister. De Crem, die stomdronken in de bar zou zijn aangekomen, stond schunnige Nederlandse liedjes te zingen en wou zichzelf bedienen achter de bar. Volgens een lid van de delegatie was de minister enkel in New York omdat er "in Brussel niets te beleven viel", schreef ze.

Barmeisje ontslagen na telefoontje
Twee dagen later werd de jonge vrouw ontslagen. Dat zou gebeurd zijn na een telefoontje van een medewerker van de minister aan de eigenaar van de bar, stelde ze op haar weblog. De Crem gaf in de Kamer toe dat een lid van de delegatie die een werkbezoek bracht aan de VS, telefonisch contact heeft gehad met de New Yorkse werkgever van het barmeisje, maar dat er echter nooit iets werd geïnsinueerd over een ontslag.

De Crem wil zijn integriteit beschermen
De Crem verklaarde tijdens het interview met de RTBf dat hij bij de juridische diensten van zijn departement navraag had gedaan hoe "zijn integriteit in de toekomst zou kunnen worden beschermd". (belga/vsv)