De Crem: "Hoop dat Di Rupo zelf niet geblowd had toen hij die uitspraak deed”

Pieter De Crem en Elio Di Rupo.
BELGA Pieter De Crem en Elio Di Rupo.
"Ik hoop dat de voorzitter van de PS zelf niet geblowd had op het moment dat hij het voorstel lanceerde om cannabis in ons land te legaliseren". Zo heeft CD&V-minister Pieter De Crem gereageerd op de uitspraken van PS-voorzitter Elio Di Rupo in La Libre. 

In La Libre zegt Di Rupo dat zijn partij er "alles aan zal doen om de legalisering van cannabis in het regeerakkoord in te schrijven".

In een debat over veiligheid op Radio 1 wezen zowel N-VA-kandidaat-premier Jan Jambon als CD&V-lijsttrekker en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de piste van Di Rupo van de hand. "Wij gaan daar niet in mee", aldus Jambon. 

"Ik hoop dat de voorzitter van de PS zelf niet geblowd had op het moment dat hij het voorstel lanceerde", vulde De Crem aan.
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Victor Munster

  De drugsmafia gaat er alles aan doen om de legalisatie van canabis te blokkeren. Hier is een taak weggelegd voor een onderzoeksjournalist.

 • Hank Ule

  Een beetje dubbelzinnig hé Mr De Crem.

 • pascal devillé

  Dit is dan eens een van de weinige goede zaken die de PS wil.Cannabis zou best gelegaliseerd worden en dus ook legale kwekerijen opgericht.Zo verdient de staat er iets aan en niet de cannabismaffia.En minder criminaliteit.

 • Gerry Cle

  Gaat De Crem ook tegen Trudeau en Trump zeggen dat ze geblowd hebben? In Canada en minstens 8 staten van de VS is cannabis reeds gelegaliseerd. De voordelen zijn immens. Betere controle op verkoop en kwaliteit, inkomsten van accijns voor de staat, bijkomende jobs en overwinning op drugscriminelen. Nadelen...geen.

 • erik evenepoel

  Uiteraard gaat Jambon daar niet in mee. Hij is een notoir ad fundum specialist. Op zo veel alcohol moet je best niet meer blowen