De Crem herschikt top militaire hiërarchie

UNKNOWN

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft een herschikking doorgevoerd aan de top van de stafdepartementen en de algemene diensten van Defensie. Zo komt luitenant-generaal Jean-Pol Buyse, de voormalige militaire kabinetschef van ex-minister van Defensie André Flahaut (PS), aan de leiding van de operaties van het leger. Dat heeft De Crem vandaag aangekondigd.

Generaal Buyse, een piloot, wordt onderstafchef Operaties en Training en vervangt in die functie, een van de belangrijkste in de Belgische militaire structuur, luitenant-generaal Frédéric Vandingenen.

De Standaard berichtte vandaag al dat Katharina Geernaert, een hoge burgerfunctionaris, directeur-generaal Budget en Financiën van het ministerie van Defensie wordt. Zij lost luitenant-generaal Hugo Coene af, die directeur-generaal Vorming wordt.

Luitenant-generaal vlieger Michel Singelé, die tot nog toe op die post zat, wordt directeur-generaal Imago en Public Relations. Hij volgt kolonel Pierre Vandevelde op.

Een andere burgerfunctionaris, Godelieve Poriau, wordt directeur-generaal Juridische Steun en Bemiddeling. Zij volgt Ludwig Van der Veken op, die sinds eind december kabinetschef is van minister De Crem.

De herschikkingen gaan vanaf woensdag in. (belga/sps)