Exclusief voor abonnees

De bokkensprongen van een voorzitter: wat bezielt Georges-Louis Bouchez?

De abortusclash slaat diepe wonden in de federale formatie. CD&V-voorzitter Joachim Coens beschuldigt Bouchez van een vertrouwensbreuk.
Illias Teirlinck De abortusclash slaat diepe wonden in de federale formatie. CD&V-voorzitter Joachim Coens beschuldigt Bouchez van een vertrouwensbreuk.
Er zijn weinig mensen waarover zoveel eensgezindheid bestaat in de Wetstraat als Georges-Louis Bouchez. De jonge MR-voorzitter geldt als een ‘ongeleid projectiel’ pur sang, maar is hij dat ook?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen




9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marcel Van Calster

  Hij speelt het fantastisch en slim. Tien ministers met tien procent van de stemmen.Het kan niet beter

 • Gino Denil

  Niemand gelooft toch echt dat die Arizona coalitie met 1 stem meerderheid er komt. Daarvoor moet de N-VA de sociale eisen van de sp.a en de vierdaagse werkweek van de Cdh slikken. Dat doen ze nooit. Maar dat stelt hen wel voor een moeilijke keuze. Slikken, verkiezingen of alsnog de Vivaldi coalitie. Een regering met 7,9% die de Franstaligen moet vertegenwoordigen. Misschien blaast de PS dan wel de Waalse regering met de MR op.

 • Lucien Raes

  Neen! Hij blokkeert elke verandering in de toestand, zolang hij in alle regeringen iets in de pap te brokkelen heeft. We zitten er dus mee tot in 2024.

 • Piet Deroover

  De voorzitters van de Franstalige partijen worden alsmaar radicaler : Magnette (PS) en nu Georges-Louis Bouchez (MR), die zelfs in zijn eigen voet schiet. Wil men nieuwe verkiezingen in Wallonië ?

 • marc van de poel

  Ik noemde 3 maanden geleden de MR van Bouchez al : PS-light of Het Nieuwe Links. Alle respect, de MR voert de koers die het wilt, maar het maakt de gigantische kloof tussen Wallonië en Vlaanderen alsmaar breder. Het kan toch niet dat Vlaanderen zich continu laat chanteren? Een mini regering met 7 Waalse en 6 Vlaamse ministers? Is dat een weerspiegeling van de realiteit? CD&V+OpenVLD = 1.180.000 kiezers, de MR = 510.000 kiezers? Waar is de logica, de democratie? België is echt helemaal OP.