Ga naar de mobiele website
^ Top

De Block zoekt oplossing voor terugbetaling elektronische knieprothesen

BELGA
In de begroting voor 2018 zal een correcte oplossing worden gezocht voor de terugbetaling van computergestuurde knieprothesen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block in reactie op het nieuws rond Hannelore Vens.

Vens beklom in een VTM-programma de Machu Picchu met haar elektronische prothesen, waarna Qmusic, Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal een actie startten om geld in te zamelen om die betere prothesen voor de jonge vrouw te kopen. Een Gentse zakenvrouw schonk 90.000 euro.

Minister De Block zal nu een oplossing zoeken voor de terugbetaling van computergestuurde knieprothesen, het duurste deel van de beenprothese. "Vorig jaar is bij het RIZIV een werkgroep gestart rond de terugbetaling van de prothesen. Deze werkgroep is een eerste keer samengekomen op 20 oktober 2016. Eind september komt de groep opnieuw samen om dit dossier verder te bespreken: daarbij komen het bepalen van de doelgroep, de te volgen procedure voor terugbetaling, de prijs en het budget aan bod."

Qmusic
Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • juul kabas

  Voor elk probleem dat in de media komt profiteren we mee van de aandacht om onze kop te laten zien en te ZEGGEN dat we een oplossing zoeken. Voila, ander onderwerp.

 • mireille GELDOF

  Het moet eerst in de MEDIA komen,dan pas schieten ze wakker.Er is toch geen geld voor NIKS,Was al sprake van MUG HELICOPTER af te schaffen. We zullen eens kijken als hun leven op het spel staat.

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Voor onze gezondheid is er geen geld en dat werd gezegd door een dokter ???? Altijd inleveren zelfs op onze gezondheid enkel op de minister postjes word niet bezuinigd

 • Kristien Smet

  Okt 2016...1jaar later een 2de bijeenkomst...wanneer een 3de? Om binnen 3 jaar nog niks verder te staan? Komaan laat dat sneller gaan!! Een volledige terugbetaling voor iedereen die er baat bij heeft!

Meld een bug