De Block: “Regeringsvorming zal niet lukken op de manier waarop we nu bezig zijn”

Photo News
Volgens Maggie De Block zal de regeringsvorming niet lukken op de manier waarop ze momenteel wordt gevoerd. Dat zegt het Open Vld-kopstuk vandaag in een interview met Newsweek.

“Niet op de manier waarop we nu bezig zijn”, aldus De Block. Ze verwijst daarbij naar “het feit dat er getwitterd wordt door een beetje iedereen die daar eigenlijk niet echt aan de tafel zit voor de informatiegesprekken. Daar moet discretie zijn. Voor de politici is het toch beter dat zij het vertrouwen geven aan hun onderhandelaars en zelf een beetje bescheiden zijn in hun twittergedrag en opmerkingen. Anders is ergeen schijn van kans om tot een compromis te komen.”

In het interview gaat De Block ook in op het kandidaat-voorzitterschap van Bart Tommelein. "Voor mij is hij een goeie kandidaat", zegt ze. "Ik weet niet of wij ook aan zeven kandidaat-voorzitters gaan geraken, maar voor mij is hij iemand met maturiteit. We zijn van dezelfde leeftijd, dat schept een band. Ik ken hem ook al van in het begin en ik vind dat hij daar toch wel de carrure voor heeft.”

Moeilijke periode

De Block bevestigt dat haar partij een moeilijke periode heeft doorgemaakt, na het lekken van de nota van toenmalig informateur Paul Magnette (PS). "Er is daar allerlei zotte praat verteld, die eigenlijk veel met emotie te maken had", aldus De Block. "Dat moet er zijn in politiek, want anders ben je niet genoeg geëngageerd. Maar ik zou mij toch alles niet laten wijsmaken, in feite. Want de vraag was: 'Hoe ga je daarop reageren'? Maar hoe ga je reageren op zaken die eigenlijk niet relevant zijn?" Daarmee doelt ze op het feit dat de nota vooral een document van Magnette zelf was en niet zozeer een synthese van wat er met de andere partijen was besproken.
109 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dan Midden

  Maggie: kijk naar je eigen resultaten bij de laatste verkiezingen: Je partij verloor 64000 stemmen in "jouw" VL Brabant, ondanks je ministerschap en redder van asiel en migratie na Theo verloor 91 000 voorkeurstemmen. Maw ben je veruit de grootste verliezer van de laatste verkiezingen. Een normaal persoon neemt dan zijn verantwoordelijkheid en stapt op, een gewetensloze graaier ....

 • Wilfried Vanden Berg

  Mevr De Block je vier jaar geleden al je C4 moeten krijgen .

 • Celestine Van Combrugge

  Het gaat niet lukken zolang ze niet inzien dat ze afgestraft zijn door hun wanbeleid , de kiezer heeft er duidelijk genoeg van , zij snappen , of is het moedwil , nog steeds niet me dunkt !

 • Ludo Wouters

  De VLD tekent alles om toch maar mee te doen. Bekijk De wissel van de macht. Zonder ook maar de tekst door te lezen had Rutten al getekend om toch maar mee te regeren. Wees er maar zeker van dat Rutten dit nog eens wou doen. Ze kon als eerste vrouw eerste minister worden, en daar had ze alles voor over. De Vlaming interesseerde haar geen moer. En Maggie, die zit ook in het slob. Een dikke buis in de gezondheid en nog een grotere buis nu bij migratie. Daarom willen ze alles in stilte bedisselen.

 • danny janssens

  Als nva een dik pak slaag krijgt en pvda even sterk wordt als de liberalen wil ik direct tekenen voor verkiezingen