De Block over rel tussen CD&V en N-VA: "Heb niet graag dat mijn buren ruzie maken"

Maggie De Block op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld.
BELGA Maggie De Block op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld.
"Als mijn buren ruzie maken, kom ik daar niet tussen. Maar ik heb niet graag dat mijn buren ruzie maken." Op die bijzonder subtiele manier reageerde minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vanmorgen op de rel over de para's in het straatbeeld tussen CD&V en N-VA.

De Block was vanmorgen te gast in 'De ochtend' op Radio 1, waar ze het had over de wanpraktijken door artsen rond de erelonen in de ziekenhuizen. Op de vraag hoe de samenhang nog is in de regering na de twist tussen CD&V en N-VA dit weekend over de para's in Antwerpen, antwoordde ze dat beide partijen "volwassen mensen" zijn: "Als ze kunnen ruzie maken, kunnen ze het goedmaken ook."

Toch erkende de populairste politica van het land indirect dat de ruzie het imago van de regering geen goed deed. "Als mijn buren ruzie maken, kom ik daar niet tussen. Maar ik heb niet graag dat mijn buren ruzie maken." Of ze hen dat ook zegt? "Subtiel. Niet op de radio."

Al is het niet allemaal kommer en kwel: "We komen ook in veel zaken goed overeen, alleen wordt dat niet zo breed uitgesmeerd." De Block verwees onder andere naar de begroting en het sociale akkoord. "Gemakkelijk is het nooit, dan moet je niet in de politiek gaan."

De populairste aller politici, zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel, is naar eigen zeggen wel "zeer tevreden op mijn droomdepartement." Met haar populariteit is ze zelf niet bezig, zo zei ze nog, "wat niet wegneemt dat het een warm gevoel geeft. Maar populariteit is zeer fragiel en kortstondig, dus ik ga niet in een zwart gat vallen als het niet meer zo is."