De Block: "Aan schijnduels hebben de mensen niets"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) is het niet eens met de manier waarop Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) met elkaar in debat gaan. "Ik blijf daar bewust tussenuit. Ik vind dat de mensen geen boodschap hebben aan al die schijnduels tussen mannen op het scherm. Het moet meer gaan over wat er gaat gebeuren na 25 mei", zo klonk het in het nieuws op VTM.

Maggie De Block stelde deze weer haar liberale zorgplan voor en profileerde zich daarmee openlijk als kandidaat voor de post van minister van Volksgezondheid. Ze wil het debat naar eigen zeggen vooral inhoudelijk voeren.

"Ik blijf daar bewust tussenuit", klinkt het over de grote duels tussen De Wever en Peeters. "Ik vind dat de mensen geen boodschap hebben aan al die schijnduels tussen mannen op het scherm. Het moet meer gaan over wat er gaat gebeuren na 25 mei, wat er gaat veranderen voor de mensen." Volgens De Block zijn de belangrijkste vragen hoe de pensioenen en de zorg betaalbaar blijven. "Ik zoek naar oplossingen en zaken die ons kunnen verbinden om tot oplossingen voor de mensen te komen."

De Block denkt niet dat haar boodschap verloren zal gaan in de tweestrijd tussen Peeters en De Wever. "Ik blijf mijn zorgplan toelichten, dat leeft onder de mensen. Het is een boodschap die is overgekomen."

Oppositie
Al sinds 1999 zit De Block in het parlement en al die tijd zat haar partij Open Vld in de meerderheid. Ze hoopt dat naar eigen zeggen dat nog lang mag blijven duren, maar stiekem spreekt ze soms over in de oppositie zetelen. "Dat is mijn guilty pleasure: dan zou ik over alles mijn goesting kunnen zeggen."