David M. blijft aangehouden voor moord in Oostende

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van David M. (34) met drie maanden verlengd. De Franstalige Oostendenaar beroofde Ryszard S. (66) in Oostende met messteken van het leven. Het onderzoek is zo goed als afgerond.

Op zaterdag 20 oktober 2012 hadden David M. en Ryszard S. een ruzie over geld. Beide betrokkenen woonden in de Oostendse wijk Opex. Bij die ruzie in het appartement van het slachtoffer, bracht M. de Poolse Belg met messteken om het leven. Volgens de verdachte greep het slachtoffer eerst naar het mes en handelde hij dus uit wettige zelfverdediging.

Een dag na de feiten stelde de onderzoeksrechter al een college van drie gerechtspsychiaters aan. Tot ongenoegen van de verdediging duurde het ruim twee jaar vooraleer hun rapport af was. "Het verslag is nu klaar, waardoor het dossier zo goed als afgerond is. Het is enkel nog wachten op een aantal vertalingen", aldus meester Emily De Ceuninck.

Binnenkort kan de zaak dan doorverwezen worden naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Wellicht zal daar gevraagd worden om het proces te verwijzen naar een Franstalig hof van assisen.