Dashcam filmt wilde wegpiraat op E313

Vandaag is een filmpje opgedoken van een wegpiraat die in zijn grijze Passat behoorlijk woest tekeer gaat op de E313 richting Hasselt. Na wat geplaag snijdt de 'geflipte haatbelg', zoals de uploader van het filmpje hem omschrijft, het busje pijnlijk de pas af.

Het was de bestuurder van de Nederlandse bestelwagen, die het filmpje zelf online zette. Het filmpje start op het ogenblik dat beide voertuigen de provincie Limburg binnen rijden. De grijze Volkswagen reed er voor de Nederlandse bestelwagen. Zodra de Passat naar de rechterrijstrook gaat, versnelt de bestelwagen en steekt de Belgische wagen voorbij.

En dan begint het onverantwoorde gedrag van de Volkswagenrijder. Terwijl de bestelwagen inhaalt, wijkt de Passat naar links uit waardoor de bestelwagen in de remmen moet. Uiteindelijk geraakt de Nederlander er wel voorbij. "Er zijn wat gebaren naar elkaar gewisseld", zet de Nederlander als commentaar bij het filmpje. "Ik dacht dat het daarbij ging blijven." De Nederlander steekt nog een andere wagen voorbij en zet zich daarna terug op de rechterrijstrook en laat de Belg passeren. Maar die had met enkele gebaren duidelijk niet genoeg.

Twee weken geleden
De Volkswagen Passat snijdt ter hoogte van de afrit Ham de bestelwagen de pas af. Beide voertuigen komen in aanrijding en de Passat komt in de berm terecht. Beide chauffeurs blijven ongedeerd. "Dat ongeval is een tweetal weken geleden gebeurd", bevestigt commissaris Rudi Zwerts van de wegpolitie. "Beide bestuurders hebben de zaak toen onderling geregeld en een Europees aanrijdingsformulier ingevuld. Een politieman op de motor is er nog gestopt en heeft gevraagd of alles in orde was, maar toen werd er met geen woord over het filmpje of de aanleiding van het ongeval gerept. Maandag is de Nederlander bij ons op het bureau geweest en heeft hij het filmpje laten zien. Hij ging het achter de hand houden, mochten de verzekeringen moeilijk gaan doen."