Dakterras Brusselse Beursschouwburg wordt pop-up picknickplaats

Beursschouwburg/Bart Tack
De Brusselse Beursschouwburg en het restaurant AUB-SVP slaan van 8 juni tot eind september de handen in elkaar om op het dakterras van de Beursschouwburg een picknick-hotspot te creëren onder de naam 'Picnic. Sharing Public Space'.

Elke middag zal de Beursschouwburg de deuren van zijn terras op de vijfde verdieping openen voor iedereen die wil genieten van een lunch of een picknick. Voorbereidingen treffen hoeft niet, want het Brusselse restaurant AUB-SVP voorziet de Brusselaars en de andere bezoekers van een ecologisch én culinair verantwoord picknickzakje. Daarin zit ook een kaart die de mensen op weg zet naar andere parken, pleinen, banken en autovrije straten waar ze kunnen genieten van een picknick.

"Zoals u weet klagen vele handelaars over de autovrije zone in het Brusselse stadscentrum. In tegenstelling tot veel van onze collega's zien wij net een meerwaarde in deze nieuw gecreëerde publieke ruimte", laat AUB-SVP weten in een persbericht.

Het Brusselse restaurant AUB-SVP is het culinaire geesteskind van architecten Bart en Joris Lens en chef Mathias Dircx. AUB-SVP zoekt continu naar verantwoorde en duurzame voeding.