Dakloze dertiger gewond bij steekpartij aan Brussels Centraal Station

(Archieffoto)
BELGA (Archieffoto)
Aan het Centraal Station in Brussel is gisterennamiddag een 30-jarige dakloze man gewond geraakt aan het hoofd. De vermoedelijke dader, een 47-jarige eveneens dakloze man, ging na de feiten op de loop maar kon nadien opgepakt worden. Dat meldt het Brusselse parket vandaag.

Het incident vond omstreeks 16.40 uur plaats op een terrein vlakbij het Centraal Station. "Volgens verschillende getuigenissen zou J.V., geboren in 1985, meerdere personen hebben lastiggevallen en zou hij slagen hebben toegebracht aan E.V.", zegt Jennifer Vanderputten, woordvoerster van het Brusselse parket. "Deze laatste, geboren in 1968, heeft hierop gereageerd door hem messteken toe te brengen en is nadien weggevlucht. Hij kon later ingerekend worden terwijl J.V. voor verzorging werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar."

Het parket werd gisterennamiddag op de hoogte gebracht van de feiten en liet een veiligheidszone instellen. Het labo van de federale politie stapte ter plaatse af om de nodige onderzoeken uit te voeren. Intussen werd ook J.V. van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket. Dat parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd om het verdere onderzoek te voeren.