Dak van woning vat vuur in Essen, alerte fietser belt brandweer

Brand Essen
Marc De Roeck Brand Essen
De hulpdiensten werden deze morgen opgetrommeld voor een brand aan de Moerkantsebaan in Essen. Een toevallige voorbijganger op de fiets had rookontwikkeling opgemerkt aan de woning en verwittigde meteen de brandweer. Die kwam ter plaatse en kreeg de vlammen uiteindelijk snel onder controle. 

De vermoedelijke oorzaak ligt bij een defect aan de warmtepomp. Daardoor is er brand ontstaan die ook een klein deel van dak beschadigde. De rest van de woning liep vooral veel rookschade op. Er vielen geen gewonden.

Tijdens de bluswerken werd de rijbaan volledig afgesloten. Gemeenten Kapellen en Kalmthout stonden klaar om eventueel bij te springen met extra mankracht, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. 

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Smets

    Alles moet dan ook op zolder staan voor extra plaats in het woongedeelte Maar ja een helend dak is dan ook altijd met hout gemaakt Niet echt onlogisch dat het vuur dan kan uitbreiden Stof tot nadenken volgens mij

  • Gert Cauwenberg

    Een defect aan de warmtepomp... dat noemen ze dus duurzaam verwarmen?