Dagtarief van 37 euro, maar toch kan vandaal ongemoeid toeslaan in één van duurste parkings van het land

Dieter Nijs
Een vandaal heeft verschillende wagens beschadigd die geparkeerd stonden op het Q-park Zuidstation in Brussel. Het gaat om huurwagens die op de parking worden gezet tot ze opnieuw de baan op moeten. Opvallend: de parkeergarage is één van de duurste in het land. 

Concreet werden negen huurwagens beschadigd van bedrijven Sixt, Hertz en Avis. Bij sommige wagens werd een zijruit verbrijzeld, terwijl bij andere de achterruit kapot werd geslagen. 

Dat de wagens net op het Q-park Zuidstation werden toegetakeld, is frappant. Het is één van de duurste parkeergarages in België. Een uurtje parkeren kost er 4,50 euro, terwijl je voor een plekje op de VIP- en Express-verdieping 4,70 euro betaalt. Het maximale dagtarief is er 37 euro voor een standaardplaats en maar liefst 47 euro op de VIP- en Express-plaatsen. De huurwagens stonden overigens op -4, een “standaardverdieping”. 

Misnoegd

De verhuurders van de wagens zijn misnoegd. Volgens hen zou de parkeergarage te weinig middelen inzetten om vandalisme te voorkomen: er hangen amper camera’s op de verdieping, hoewel het niet de eerste keer is dat er auto’s worden beschadigd. Het is niet zeker of de vandaal ondertussen gevat is.

Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Gevandaliseerde wagens op Q-Park Zuidstation in Brussel, 9/02/2019
Dieter Nijs Gevandaliseerde wagens op Q-Park Zuidstation in Brussel, 9/02/2019
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Zal er niet op beteren ,des te groter de kloof tussen arm en rijk wordt des te meer de nijd en haat,er zijn de laatste 2 jaar al meer wagens bekrast en beschadigd worden ,ja zelfs in brand gestoken als ooit te voor en wie er aan de basis ligt moet zo stilaan ook niet meer gemeld maar als regering zo blijven besturen zal het alleen verergeren .

 • Bart Lauwers

  Parkeren is het nieuwe goud van steden en gemeenten, in samenwerking van grote bouwfirma’s waar dan ook schepenen en politici in de beheerraad zetelen. Liefst zo weinig investeren in beveiliging en personeel, doch wel te kleine parkeerplekken om zo de inkomsten te verhogen.

 • Jan Baroen

  Voor die bandietenprijs mogen de wagens wel beter beveiligd staan en hopelijk omnium verzekerd tegen vandalisme.

 • Jean-Pierre Vijt

  Camera in uw wagen plaatsen die continu opneemt ,dit bestaat .

 • Roger Cooks

  Om hun klanten te stropen zijn ze blijkbaar stukken handiger dan om de aan hen toevertrouwde auto's te beschermen. Hopelijk mogen ze opdraaien voor de schade die dat crapuul heeft aangericht..