Dagelijks drie meldingen over incidenten met asielzoekers

(Archieffoto)
Photo News (Archieffoto)
Dagelijks ontvangen onze politiediensten drie meldingen over incidenten met asielzoekers. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA).

Van oktober 2015 tot mei 2016 kwamen 689 meldingen binnen bij de politiediensten over problemen met asielzoekers. Dat zijn er drie per dag. Meestal gaat het om diefstal of geweldpleging. Gezien de lage aangiftebereidheid in ons land wijst Pas erop dat het werkelijke aantal wellicht nog een pak hoger ligt. Een theorie die ook bevestigd wordt door Binnenlandse Zaken dat zelf aangeeft dat er rekening moet gehouden worden met een ‘dark number’, omdat niet elk incident gemeld wordt.

Vlaams Belang-Kamerlid Pas ziet in de cijfers alvast een bijkomend argument om asielzoekers in gesloten centra op te vangen tijdens hun volledige aanvraagprocedure, en dus niet in de open centra zoals nu het geval is. “Zo verkleinen we niet alleen de ontsnappingskans van uitgeprocedeerde asielzoekers, maar verhogen we ook de veiligheid van buurtbewoners van asielcentra”, aldus nog Pas.   
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cram Laev

  Dagelijkse kost!

 • Jos Temmerman

  @Vic Smeets , lees eerst eens het artikel man ,voor je zit onzin uit te kramen , het gaat om diefstal of geweldpleging.

 • Jos Temmerman

  De ondergang van dit landje, hier zijn twee categorieën, de ene mag zich doodwerken en zich gans zijn leven krom betalen aan belastingen, en de andere komt hier gans zijn leven op de kap van de werkende leven.

 • vanaeken jokke

  Allee groenen De Vriend en Rode Kitir we horen jullie nu niet.En bij UNIA is het nog stiller.Zij willen alleen klachten tegen echte belgen behandelen voor een vermoeden van racistisch gedrag.

 • johny daneels

  Zo kan het niet verder, al eens naar faroek gekeken???