Vlaams Belang pleit voor aparte sociale zekerheid migranten

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken
BELGA Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken
Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken heeft in zijn 1 mei-toespraak gepleit voor een eigen sociale zekerheid voor migranten en een open inkomensregister voor politici. De verschillende regeringen beweren dat ze besparen, maar in de praktijk gaat het om verdoken belastingverhogingen op kap van gewone hardwerkende Vlamingen, aldus Van Grieken. "Deze sociaaleconomische herstelregering is niet sociaal en herstelt juist niets".

De Vlaams Belangvoorzitter is naar eigen zeggen "beschaamd hoe het huidig beleid omgaat met onze grootouders en ouders". Eén op de drie 65-plussers is ondervoed, meer dan de helft van de rusthuisbewoners slikt antidepressiva en drie op de vier ouderen geeft aan hun verblijf in het rusthuis niet langer te kunnen betalen, voerde Van Grieken aan.

"Fake news"
De regering geeft jaarlijks 7 miljard uit aan nieuwkomers uit alle windstreken, maar laat degenen aan wie we het welvaartssysteem te danken hebben, creperen, stelde Van Grieken. Dat die nieuwkomers van vandaag garant zouden staan voor de pensioenen van morgen, is voor hem "fake news". "Ze gaan uw pensioen niet betalen, ze gaan ervoor zorgen dat er binnenkort geen pensioen meer is", waarschuwde de Vlaams Belangvoorzitter.

"Een aparte sociale zekerheid voor migranten is de eerlijkste manier om misbruik te vermijden"

Tom Van Grieken, voorzitter Vlaams Belang

Van Grieken pleit voor een aparte sociale zekerheid voor immigranten. "Dat betekent dat de sociale bijdragen van vreemdelingen in een aparte sociale kas gestort worden. En enkel uit die kas kunnen vervolgens sociale uitkeringen worden betaald. Dat is de eerlijkste manier om misbruik te vermijden, ons welvaartssysteem betaalbaar te houden en het aanzuigeffect van ons sociaal zekerheid te neutraliseren".

De Vlaams Belangvoorzitter pleitte ook voor de afschaffing van de politieke benoemingen in de nutsbedrijven en overheidsagentschappen en voor een toegankelijk inkomensregister voor politici. "Wie recht in zijn schoenen staat, heeft geen mistgordijn nodig om zichzelf te beschermen", vond hij.

"Wie recht in zijn schoenen staat, heeft geen mistgordijn nodig om zichzelf te beschermen"

Tom Van Grieken, voorzitter Vlaams Belang

Priester Daens
Vlaams Belang zakte na 21 jaar opnieuw af naar het Aalst van priester Daens voor zijn 1 mei-manifestatie, tot groot ongenoegen van het Daensfonds. Volgens Van Grieken zijn er opmerkelijke gelijkenissen tussen de priester en zijn partij: "Net als het Vlaams Belang werd ook Daens getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt. Als flamingant telde hij niet mee in de wereld van de bourgeoisie, de elite. Journalisten censureerden hem weg. Rond Priester Daens was er - net zoals rond ons - een cordon. Mocht Daens vandaag leven, dan ben ik er van overtuigd dat Daens een Vlaams Belanger zou zijn".

"Net als het Vlaams Belang werd Daens ook getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt"

Tom Van Grieken, voorzitter Vlaams Belang