Dag 2 van de werken op E40, dag 2 van verkeersellende

batmatdc on Twitter
Op de E40 richting Gent groeit deze voormiddag opnieuw een file nadat in Erpe-Mere een personenwagen en twee vrachtwagens met elkaar in aanrijding kwamen. Dat werd vernomen bij de Oost-Vlaamse wegpolitie. Gisteren, op de eerste dag van de werken tussen Erpe-Mere en Wetteren, was de snelweg 10 uur lang gesloten na een dodelijk ongeval in Aalst.

Het ongeval gebeurde iets voor tien uur en er zijn twee van de drie rijstroken versperd. Iets voorbij het ongeval richting kust werd het aantal rijstroken van drie naar twee herleid omwille van wegenwerken. Rond 11 uur reikte de file al tot in Aalst.

Ook vanochtend was het weer een ellendige ochtendspits. Rond 8 uur vonden er twee ongevallen plaats met vooral veel blikschade en verkeersellende op de E403 en E40 in respectievelijk Zwevezele en Drongen.

In Zwevezele raakten vier auto's betrokken in een kop-staartbotsing en versperden een tijdlang de pechstrook en het linker rijvak van de E403 richting Doornik. Het ongeval zorgde voor vertraging tot 40 minuten in de richting van Doornik. Rond 9.00u was alles getakeld en kon de weg worden vrijgegeven. Eén persoon werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht in Torhout.

In Drongen gebeurde rond het zelfde tijdstip een ongeval met een vrachtwagen en een personenwagen op de E40 richting Drongen. De personenwagen stond een tijdje dwars op de autosnelweg aan de afrit Drongen wat zorgde voor moeilijk doorgaand verkeer. Rond kwart na negen werd de baan ook vrijgemaakt. Het ongeval in Drongen zorgde op een bepaald moment voor een vertraging tot anderhalf uur.