Daders dodelijke overval in Elsene aangehouden, passanten namen buit mee

UNKNOWN

De twee Esten die gisteren in de namiddag in Elsene een juwelier hebben overvallen en neergeschoten, zijn aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket. Datzelfde parket bevestigt ondertussen dat de tas die de overvallers gebruikt hadden om hun buit in te steken, leeg is teruggevonden en vermoedelijk door voorbijgangers is leeggeroofd.
 
De twee Esten, Kirili S. (26) en Gennadi O. (41), vluchtten weg nadat ze juwelier Shimshom Haimashvili (63) en diens neef hadden neergeschoten. Ze werden achtervolgd door omstaanders en die konden de gewonde Kirili staande houden in de Elsenegalerij. De man had een computertas bij waarin de twee overvallers de buit hadden gestoken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de tas echter leeg. Dat meldt het weekblad Le Soir Magazine en is door het Brusselse parket bevestigd.
 
"In de tas zaten geen juwelen meer en het is dus meer dan waarschijnlijk dat die er door voorbijgangers zijn uitgehaald", zegt Jos Colpin, de woordvoerder van het Brusselse parket. "Wie die voorbijgangers precies geweest zijn, is voorlopig niet duidelijk." (belga/sps)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN