Daders diamantroof Zaventem opgepakt in Marokko?

BELGA
De Marokkaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat vier personen van Marokkaanse afkomst zijn opgepakt die in België en Nederland gezocht worden voor grote diefstallen en gewapende overvallen. Onder de overvallen die de mannen pleegden, is mogelijk ook de hold-up op de luchthaven van Brussel in februari 2013.

Het persbericht van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat zaterdagavond werd gepubliceerd, vermeldt niet op welke datum de arrestaties zijn gebeurd.

De vier personen werden gezocht voor "poging tot doodslag, gewapende overvallen op depots van waardentransporten, een grote diefstal van juwelen op een Europese luchthaven en een gewapende overval op een Belgisch ziekenhuis met de bedoeling een gedetineerde te helpen ontsnappen".

Met de juwelendiefstallen wordt mogelijk de spectaculaire overval bedoeld door een groep zwaarbewapende en gemaskerde mannen op Brussels Airport, in februari 2013. Daar werd toen voor 38 miljoen euro aan diamanten geroofd. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kon nog niet bereikt worden om te zeggen of de arrestaties inderdaad te maken hebben met die overval.

In februari 2005 was er ook een grote overval op de luchthaven van Amsterdam. Daar werd voor 75 miljoen aan diamanten en juwelen geroofd die klaar stonden voor transport naar Antwerpen.