Daders Belgische 'Dexter'-moord krijgen elk 24 jaar cel

photo news
Het hof van assisen in Brussel heeft Vincent De Bruycker en Denis Nikolovska vandaag veroordeeld tot elk 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op Xhuliano Brahimllari (22). De daders zouden zich hebben laten inspireren door 'Dexter', een Amerikaanse tv-reeks over een seriemoordenaar. Gisteravond werd het duo al schuldig bevonden aan het vermoorden en in stukken snijden van de Albanese rechtenstudent.

De twee mannen van 23 legden bekentenissen af, maar ontkenden de slag te hebben toegediend die leidde tot de dood van Brahimllari op 7 juni 2015 in Koekelberg. De jury volgde de stelling van het openbaar ministerie en de burgerlijke partij en oordeelde ze gisteravond beiden even schuldig, wie ook de fatale slag gaf. Advocaat-generaal Jean-Marie Mawet had levenslange opsluiting gevorderd. Hij zag geen verzachtende omstandigheden.

Lichaam in stukken

Op 9 juni 2015 hadden gemeentearbeiders de romp van een lichaam bij Wemmel ontdekt. Een tatoeage op de romp kwam overeen met een tatoeage in een opsporingsbericht. Bijgevolg begreep de politie al vlug dat het om Xhuliano ging. Andere lichaamsdelen van het slachtoffer werden later teruggevonden, op andere plaatsen in Vlaams-Brabant en in Brussel.

Telefonieonderzoek leidde de speurders naar Vincent De Bruycker, een vriend van het slachtoffer. Die werd op 25 juni 2015 opgepakt. Denis Nikolovska gaf zichzelf in juli van dat jaar bij de politie aan.

Het onderzoek wees uit dat de twee mannen de moord verscheidene dagen op voorhand hadden beraamd. Ze hadden immers een machete, een decoupeerzaag, een dekzeil en verf gekocht om het lichaam te versnijden en het appartement in de Léon Fourezstraat in Koekelberg, waar de moord gepleegd werd, te herschilderen. Volgens de speurders gebeurde de misdaad in de nacht van 6 op 7 juni 2015 en hield het motief verband met een trafiek in cannabis.

Tv-serie 'Dexter'

Volgens het onderzoek zou een van de verdachten vlak voor de moord nog naar 'Dexter' hebben gekeken, een Amerikaanse reeks waarin een seriemoordenaar de hoofdrol speelt. In de zoekgeschiedenis op de computers van de twee verdachten vonden speurders naast info over 'Dexter' onder meer ook de termen "hoe een mes slijpen", "hoe raak je van een lijk af" en "hoe omzeil je een leugendetector". 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GASTON DE WINTER

  Hier spreken ze altijd over 20 of 30 jaar gevangenisstraf?????? Maar na een derde zijn ze al vrij???????

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Een multicultureel "onderonsje" was het alleszins.

 • Arthur Houben

  Spijtig dat de daders europeanen zijn, ze kunnen zware straffen verwachten in tegenstelling tot niet-eu,moslim terroristen die ongestoord en ongestraft hun gang mogen gaan van justitie. Het vermoeden van discriminatie voor europeanen en beschermen van de minderheidsgroep die onze overheersing betracht wordt met de dag bevestigd.

 • Luc Cuypers

  Die riskeren mischien een werkstraf met uitstel als ze dit nog eens avonturen !

 • Jan De Smet

  Er zijn veel te veel gewelddadige films en series en als je reeds een aanleg hebt voor een mentale afwijking met gewelddadig gedrag als één van de symptomen dan kan kijken naar dergelijke onzin je alleen meer in de slechte richting duwen.