Dader zuuraanval Sint-Jansplein gearresteerd in Borgerhout, het gaat om de ex-vriend van het slachtoffer

De man goot het zuur op de vrouw toen ze op het Antwerpse Sint-Jansplein stond te wachten op een lijnbus.
Patrick Lefelon De man goot het zuur op de vrouw toen ze op het Antwerpse Sint-Jansplein stond te wachten op een lijnbus.
Een vrouw verkeert in levensgevaar na te zijn overgoten met een bijtend zuur op het Antwerpse Sint-Jansplein. De 40-jarige vrouw was rond 12 uur 's middags aan het wachten op een lijnbus toen ze werd benaderd door haar ex-vriend. Die gooide zuur op haar aangezicht en lichaam en vluchtte nadien weg. Het gaat mogelijk om zwavelzuur. Intussen kon het snelle responsteam de man arresteren in Borgerhout. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

De zwaargewonde vrouw liep zware brandwonden op en vluchtte in paniek het plein op. Een verpleegster die in een woonzorgcentrum in de buurt werkt, diende de Antwerpse de eerste zorgen toe in een nabijgelegen kapperszaak. Het slachtoffer vertelde haar dat de dader haar ex-vriend is. Dat wordt nu ook bevestigd. De man zou haar al meer dan een jaar stalken. 

De vrouw kreeg in een kapsalon de eerste hulp toegediend.
Lefelon De vrouw kreeg in een kapsalon de eerste hulp toegediend.

De zwaargewonde vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert nog altijd in levensgevaar. Er werd een veiligheidszone ingesteld rond de bushalte op het Sint-Jansplein. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse om de zuurresten te onderzoeken.

De brandweer onderzoekt op de plaats delict resten van het zuur.
Patrick Lefelon De brandweer onderzoekt op de plaats delict resten van het zuur.

De verdachte ex-vriend kan nog niet ondervraagd worden omdat hij onder invloed is van middelen, zegt een woordvoerder bij de politie Antwerpen. De politie heeft deze namiddag een huiszoeking uitgevoerd in het huis van de man.

De politie valt binnen in het huis van de verdachte.
Marc De Roeck De politie valt binnen in het huis van de verdachte.
.
Marc De Roeck .
Verpleegster Claudia Sacco diende de vrouw de eerste hulp toe.
Patrick Lefelon Verpleegster Claudia Sacco diende de vrouw de eerste hulp toe.116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniela Rosendaal

  Is iemand verbaasd dat het een ex-vriend betreft? Really? Als een vrouw mishandeld/verkracht/vermoord wordt is dat in meer dan de helft van de gevallen de dader de partner of ex-partner van de vrouw.

 • Leo Duym

  @walter peeters, waar haal je die foutieve informatie? Het tegendeel is waar: EERST WATER, DE REST KOMT LATER. Overvloedig en langdurig overgieten met koud water is de boodschap, er kan van temperatuursverhoging dan geen sprake zijn. Zoek op: wat doen bij huid-of oogcontact met ontstoppers? | Ontstoppers. Op het etiket van een bus zwavelzuur lees ik: bij contact met de huid overvloedig spoelen met water. Zoek op: Zwavelzuur 96% 1 L NVP – Labshop

 • guido vermeyen

  Wat gebeurt daar allemaal in Borgerhout.

 • Zulma Terrana

  Nu voor de rest van zijn dagen in de doos .

 • Sara Delaere

  Veel sterkte en moed @Yves Wauters en heel mooi dat je haar hebt geholpen om haar op te vangen!Alsook veel sterkte aan haar dochtertje Emily en alle familie,vrienden...Ik leef echt met jullie mee hier ligt mijn kaarsje alvast aan.